Barnbarnen borttagna – efter kungens order

Kungen med sex av de sju barnbarnen på Solliden

Från det kungliga strålkastarljuset – till ett liv i skuggan av prinsessan Estelle. Vi kan avslöja kungens nya drastiska direktiv.

Kungen är målmedveten – och han agerade blixtsnabbt. Så fort han hade skrivit under det formella dokumentet som utesluter fem av hans barnbarn från det kungliga huset så skred han – eller i alla fall hans medarbetare vid hovet – till handling:

Resultatet: I dag, inte ens ett dygn efter beslutet, är alla de fem aktuella barnbarnen – prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, prinsessan Adrienne, 1, prins Alexander, 3, prins Gabriel, 2 – bortraderade från hovets hemsida.

Barnbarnen borttagna efter kungens order

Fram till i går hade de varsin egen avdelning, under egen huvudrubrik, där man kunde läsa om deras högtidliga födelse, om deras namn och om deras glansfulla dop. Fram till igår var de alltså på detta sätt likställda med prinsessan Estelle. Men kungens nya slimmade familjestrategi förändrar det svenska kungahuset även på detta mycket konkreta sätt, och det för lång tid framöver.

Kvar av barnbarnen på kungahuset.se är bara prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. Kungens drastiska direktiv har mycket effektivt förflyttat fem av deras kusiner ut i skuggan, bort från det kungliga strålkastarljuset.

Kungen, tronföljaren Victoria och tronarvingen Estelle.

Trion som ska ta kungahuset in i framtiden: Kungen, tronföljaren Victoria och tronarvingen Estelle.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna, Sandra Birgersdotter Ek/Kungl. Hovstaterna, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: