Barnen inte med på Victorias och Daniels utlandsresa

därför är inte barnen med på Victorias och Daneils resa

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har inlett en resa till Bosnien och Hercegovina som började lite dramatiskt. Nu verkar läget dock vara under kontroll men en fråga kvarstår; Var är Estelle och Oscar?

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har äntligen kommit igång med sitt officiella besök i Bosnien och Hercegovina. Ett tag såg det ut som att de inte skulle komma iväg. Det var nämligen teknisk fel på regeringsplanet och delegationen fick därför åka betydligt senare än den tid som var inskriven i orginalschemat.

Men nu är de alltså på plats och kronprinsessparet har välkomnats av presidentrådet. Och Victoria har redan hunnit hålla ett uppmärksammat tal. Men en fråga kvarstår fortfarande; Var är Estelle och Oscar?

Hovets svar på frågan om Estelle och Oscar

Vi har talat med informationssekreterare Ulrika Näsholm som berättar att varken prinsessan Estelle eller prins Oscar har följt med sina föräldrar till Sarajevo.

De är istället kvar hemma på Haga. Anledningen till det är att prinsessan Estelle och prins Oscar går i skola respektive förskola. Och Victoria och Daniel vill helst inte att de gör resor under terminerna. Däremot passar kronprinsessparet på att åka iväg med barnen när det är höstlov. Förra veckan var de ju till exempel och hälsade på prinsessan Madeleine och kusinerna i Florida.

Men för bara några år sedan var det andra bullar. När kronprinsessan och prins Daniel var i Italien, år 2016, följde prins Oscar med sin mamma. Anledningen till det var att Oscar fortfarande var en liten bebis som ammade. Dock var lillprinsen inte med på några officiella programpunkter.

Nu är de dock stora nog att vara hemma med sina nannyn på Haga. Och genom att stanna hemma, och gå i skolan, kan de fortsätta sina vardagsrutiner samtidigt som mamma och pappa är ute i världen och representerar den svenska kungafamiljen. Och tänk vad många roliga historier – och presenter – de har att se fram emot när Victoria och Daniel kommer hem!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: