Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Barnen stoppas från Victorias födelsedagsfirande – hovet bekräftar beslutet

11 jul, 2023, 09:00 

Därför är inte prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn med under kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande.

Annons

Kronprinsessan Victorias födelsedag är en tradition som många håller varmt om hjärtat. På Öland kryllar det av människor som vill få en titt på Sveriges framtida drottning och hennes familj.

Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!Brand logo
Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!

Förra året gjorde hovet det enklare för besökarna att bevittna kungligheterna, då man för första gången anordnade en kortege genom Borgholm och hela vägen till Borgholms slottsruin.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar var självklart på plats för att fira kronprinsessan. Tillsammans satt familjen i vagnen, vinkade glatt och hälsade på alla glada ölänningar.

Prins Oscar och prinsessan Estelle
Prins Oscar och prinsessan Estelle åker kortege i samband med kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland förra året.

Hovet om Madeleines och Carl Philips barn

Så kommer det att bli även i år. Kortegen har numer blivit ett startskott inför den traditionsenliga Victoriakonserten, där stora delar av kungafamiljen befinner sig för att lyssna på artister.

Annons

Däremot är det inte alla som kommer att få vara med under firandet. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren är prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn inte med under dagen.

– Det har vi inte planerat för. Det är framför allt kronprinsessan Victoria som är huvudpersonen. Så det är den familjen med barn som är med i kortegen, säger hon till Svensk Damtidning.

Kungafamiljen, Nationaldagen den 6 juni
Inte heller under nationaldagsfirandet närvarade prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn.

Hela kungafamiljen samlad på Öland

Just nu är hela kungafamiljen samlad på Öland. Svensk Damtidning har tidigare kunnat visa bilder på när Daniel, Carl Philip och Chris O'Neill spelar grabbgolf i Borgholms societetspark.

Även småprinsarna var med och spelade bangolf. Hur det gick är oklart, men Daniel är ju en erkänt skicklig golfare och det skulle inte vara helt otroligt om det var han som kammade hem vinsten.

– Jag har pratat med flera som såg prinsarna spela i parken och de verkade vara nöjda med att vara på Öland och äntligen få njuta av sommaren, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria.

Foto: TT/privat

Annons