Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Barnens underbara överraskning till Victoria i Finland – med älskade Rio!

21 sep, 2023, 17:00 
AvGabriella Hall

Så fin överraskning!

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är inne på sin andra och sista dag för denna gångens Finlandsbesök. I stil med hur de kungliga besöken brukar vara är torsdagens schema späckat.

Med syfte att bekanta sig med ländernas gemensamma historia börjar Victoria och Daniel dagen med ett besök i Sveaborg. En handfull skara tar emot kronprinsesparet vid bryggan där de anländt med båt. När de sedan tar sig mot Sveaborgs Stora Borggård möts de av ett stort välkomnande.

WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrockBrand logo
WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrock

Viftandes med sverigeflaggor tar tredjeklassarna i Sveaborgs grundskola emot Victoria. Men det var inte bara den svenska flaggan som syntes. Barnen hade nämligen förberett en speciell överraskning för att hedra kronprinsessan.

Annons

Bilder som barnen ritat av Hagahunden Rio prydde flera av flaggorna, rapporterar den finska tidningen Ilta-Sanomat.

En av de finska barnens flaggor med Hagahunden Rio som motiv.
Rio!

Victoria som stannat för att prata med barnen berömmer deras teckningar och möts till sin stora förvåning av barnens brinnande intresse.

När tredjeklassarna får möjlighet att ställa en fråga tar de tillfället i akt och frågar hur gammal Rio är. Victoria svarar att hunden är tre, skriver Ilta-Sanomat.

– Jag visste inte att Rio har så många fans, säger Victoria till barnen.

Annons

Senast i går innan Victoria bar sig av till Finland berättade hon om hennes nya plan för Rio. Det var i samband med firandet av Allemansrättens dag som kronprinsessan fick upp ögonen för att träna hundar i specialsök.

Det visade sig att Rio har fans i Finland men huruvida han blir en kunglig kantarellhund får tiden avgöra.

Älskade Rio!

Foto: TT / IS

Annons