Bästa bilderna från kungliga festkvällen i Oslo

Bästa bilderna från kungliga festkvällen i Oslo
Vilken härlig kväll det blev för Harald och Sonja!
Annons

Glatt humör trots dåligt väder. Festkvällen på operan i Oslo blev en riktig succé! Kungligheterna anlände i kortege från slottet och redan vid entrén var stämningen uppsluppen och full av förväntan. Victoria och Daniel skojade med varandra under sitt genomskinliga paraply och prins Carl Philip hade bara ögon för gravida Sofia, som strålade i en nästan brudlik vit klänning.

Annons

När de kungliga gästerna väl hade satt sig till bords bjöds det på en fyrarättersmiddag och man skålade och skrattade över borden. Två som verkade ha lite extra trevligt var drottningarna Silva och Sonja som satt nära varandra.

Se de bästa bilderna från kvällen i bildspelet nedan:

 

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Bästa bilderna från kungliga festkvällen i Oslo”

 1. Stefan skriver: 10 maj, 2017

  Är det Erna Solberg som håller tal?
  Mycket märkligt att Daniel har Victoria till bordet och Carl Philip har Sofia till bordet. Vad beror detta på?


  1. Grötchen skriver: 11 maj, 2017

   Var ser du bordsplaceringen?


  2. Anne skriver: 11 maj, 2017

   Stefan
   Och vad månne detta beror på att Frederik sitter bredvid sin hustru?


 2. Nina skriver: 10 maj, 2017

  Haakon ser inte klok ut utan skägg, man känner knappt igen honom 😀


 3. LopNor skriver: 11 maj, 2017

  Dukningen var fantastisk! Kongenialt med de gröna runda kuddväxterna som bildade ett fjordlandskap på borden. Bilden som är tagen uppifrån, “topshot-vinkeln” är otrolig. Snyggaste blomsterarrangemangen någonsin på en kunglig middag.
  Även “ljusskålarna” som var guldglaserade på insidan och porslinsvita på utsidan var otroligt snygga.
  Vill veta vad det var för växter….hemtrevnad …men vad mer?


  1. Annakf skriver: 11 maj, 2017

   Det är bl a julrosor, helleborus, de vita lite klockliknande blommorna som sticker upp hur de gröna kuddarna. Skulle vara kul att se en närbild på blomdekorationerna.


 4. konsttanten skriver: 11 maj, 2017

  Stefan!
  Det är många par som sitter bredvid varandra!


 5. konsttanten skriver: 11 maj, 2017

  Vem är mannen som sitter mellan Silvia och Sonja? Mannen bredvid Daniel och Victoria med paraply på väg upp till operahuset, vem var det?


  1. Stefan skriver: 11 maj, 2017

   Måste väl rimligen vara Sindre Finnes


  2. Tomine skriver: 11 maj, 2017

   Konsttanten

   Erna Solbergs man sitter mellan Sonja och Silvia såklart.


  3. MaryK skriver: 11 maj, 2017

   Konsttanten – mannen mellom dronningene er Sindre Finnes – statsministerens ektemann – en bergenser som nok er i stand til å konversere med damene – en til tider både diplomatisk, men også lojal forsvarer av sin frus politkk – til tross for at han er en solid byråkrat.


 6. Magdalena skriver: 11 maj, 2017

  Stefan
  Ja, statsminister Erna Solberg er taleren. Bordplassering? Hva annet kan du vente deg av en borgerlig regjeringsmiddag,- ha,ha.


  1. Bror skriver: 11 maj, 2017

   Den var bra!


 7. Magdalena skriver: 11 maj, 2017

  Konsttanten
  Mannen mellom dronningene er Erna Solbergs ektemann. De som bar paraplyene hørte til servicepersonalet,muligens slottets ansatte.


 8. Lise skriver: 11 maj, 2017

  Konsttanten: Mannen som sitter mellom Sonja & Silvia er ektefellen til Erna Solberg, norges statsminister. Mannen som bærer paraply for Victoria er en ansatt/vakt, som kun har i oppgave å holde paraplyen 😉


 9. Gunnel skriver: 11 maj, 2017

  Snygg dukning, men ljuset är lite för skarpt. Synd att vi inte får se hela Margrethes klänning, den ser dock mycket lovande ut, men det magnifika smaragdhalsbandet. Bordsplaceringen måste ha varit svår att få ihop!


 10. Stefan skriver: 11 maj, 2017

  Ingen i Norge kan således svara på frågan kring bordsplaceringen? Varför man placerar gifta par bredvid varandra! Är detta kutym i Norge?


  1. Marguerithe skriver: 11 maj, 2017

   Stefan,
   Jag tror att det kanske var bordsplacering bara kring honnörsbordet. I övrigt fick man sätta sig var man ville.


  2. Tomine skriver: 11 maj, 2017

   Stefan

   Norge har ingen Ribbing!
   Vi njuter av mat och dryck utan för många stela gamla regler.


  3. AstridA skriver: 11 maj, 2017

   Kutym i Norge är att gifta inte har varandra till bords. Som i Sverige. “Fästfolk” får sitta brevid varandra. Som i Sverige. Varför tror ni att vi är så annorlunda i Norge? Det mesta är faktiskt likt. På denna speciella fästen var värtskapet noga med att alla skulle ha trevligt oavsett om dom var vana vid small talk eller inte. Många var inte det, nämligen. Många gäster hade aldrig varit i “fint” sällskap förut. Dom skulle också få känna sig trygga och ha trevligt, tyckte Erna och Sonja.


  4. Hilde skriver: 12 maj, 2017

   Nå har jeg aldri vært på slike middager som dette her men blant vanlige nordmenn, når de arrangerer brylluper, konfirmasjoner, julebord eller ulike jubileer, er det vanlig at par sitter sammen. Det beror på vertskapet hvordan de vil ha det.
   Nordmenn generelt er veldig uformelle, og ikke så opptatt av etikette.
   Spiller det egentlig noen rolle. Hvorfor kan ikke par sitte ved siden av hverandre?


  5. Bror skriver: 12 maj, 2017

   I det genuindemokratiska och adelsbefriade Norge finns inget behov av att visa distans till “dem där nere”. Sådana finns nämligen inte!


 11. Magdalena skriver: 11 maj, 2017

  Ja bordplasseringen var utradisjonell. Kunne se at en del statsråder, stortingsrepresentanter og andre i høye stillinger i statsforvaltningen var plassert blant de kongelige gjestene. Hørte et intervju med en av statsrådene som hadde vært plassert ved siden av storhertugparet av Luxemburg at hun hadde hatt en hyggelig og givende samtale med dem om alt fra barn og barnebarn, til hva hun mente om Brexit o.l. Om dette var brudd på etikette vil nok de lærde (og Stefan)strides om,- who cares?


 12. Malene skriver: 11 maj, 2017

  Stefan du får ringe Putin for å høre el. kanskje Trump.


 13. konsttanten skriver: 11 maj, 2017

  TACK alla för svar på mina två frågor, så snällt!
  Undrar om Silvia kunde tala med bergensaren Sindre F? Kanske de talade engelska? Stockholmarna har svårt att förstå norska, och även deras humor. Tänker på Telia/Telenor…dömt att misslyckas!


 14. grema56 skriver: 12 maj, 2017

  Stefan, det finns säkert en orsak till att de har planerad er at paren tillsammans under denna middag. Det är inte mera kutym här än i Sverige..I Norge är vi lite “ledigare” med gamla etikett regler än i huset Bernadotte. Och det kan bero på att vi har ett sådant folkligt och ostelt Regentpar..utan att i sin tur inte betyder etikettbrott.


 15. Wenche skriver: 12 maj, 2017

  Regjeringen ville ha en avslappet og hyggelig kveld. Vi nordmenn er ikke opptatt av det formelle.Aftenposten hadde et intervju med Dronning Margrethe hvor hun snakket om vennskapet med Sonja og Harald og der sa hun at det er helt vilt hvor formelle svensker kan være!
  Hun mente de skiller seg ut fra dansker og nordmenn


 16. Grötchen skriver: 12 maj, 2017

  Jag har inte sett bordsplaceringen men att inte placera makar bredvid varandra är väl alldeles utmärkt regel!

  Det är nämligen roligt att få prata med någon annan när man äter middag i sällskap med andra och inte samma gamla person som man alltid pratar med vid de vardagliga middagarna hemma.

  Samtalet blir intressantare då än om man hamnar i vardagspratet som man för vid sitt eget middagsbord.

  Alla etikettsregler har en praktisk grund och är inget som någon bara har tagit ur luften. 😀


  1. AstridA skriver: 12 maj, 2017

   Så sant, så sant Grötchen! You nail it! Og til dere som sier at etikettereglene ikke eksisterer lenger: Grötchen og jeg snakker om offisielle middager/gallaer/ball av en viss størrelse. Jeg har värt på noen, det må jeg bare innrömme. På private middager f.eks bryllup eller konfirmasjon, velger man selvfölgelig selv bordplasseringen. Men den gamle, gode Skikk og Bruk-boka er fremdeles populär! Må understreke at etiketteregler er veldig praktisk.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar