Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bästa bilderna från Marys och Frederiks Sydkorea-resa

24 maj, 2019, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Mary Frederik i Sydkorea
Nu har kronprins Frederik och kronprinsessan Marys nya långresa inletts - här är de bästa bilderna från Sydkorea.
Annons

Under måndagen inleddes kronprins Frederiks och kronprinsessan Marys officiella besök i Sydkorea. De ska vara i landet under tre dagar och har ett verkligt späckat schema.

Välkomnades av presidentparet

Paret välkomnades av landets president Moon Jae-in rikets första dam Kim Jung-Sook i huvudstaden Seoul och på plats i presidentens residens.

Mary och Frederik

Som ni kanske minns var det inte så länge sedan vår egen kronprinsessa Victoria reste över till landet, men även Mary och Frederik har varit här tidigare. Första gången de besökte landet var för sju år sedan då de besökte Världsutställningen Expo 2012.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kronprinsparet Mary och Frederik
Annons

Även kronprinsessan Victoria – precis som nu Mary och Frederik – började resan med att besöka den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea där de hälsade på hos några FN-soldater och fick en uppdatering av förhållandet mellan de bägge länderna.

Mary och Frederik

Den demilitariserade zonen är ett 253 km och 4 kilometer brett ingenmansland och ett av de mest bevakade områdena i världen.

kronprinsessan Mary

Tisdagen startade med ett besök i köket på Shilla Hotel i Seoul för kronprinsessan Mary som fick hjälpa kocken Christian Wellendorff att göra danska smörrebröd.

Annons

Gjorda på danska råvaror

Dessa godsaker var naturligtvis gjorda på danska råvaror, så att koreanerna fick upp ögonen för allt vad de kunde erbjuda.

kronprinsessan Mary

Denna dag var Mary klädd i en benvit kostym, hon är verkligen alltid lika elegant och välklädd!

Lärde sig mer om vindenergi

Kronprinsessan delog senare under dagen i ett seminarium om förnyelsebar energi, speciellt vindenergi, medan kronprins Frederik talade under ett annat möte Connecting Futures där danska företag fick presentera sig och sina produkter.

kronprinsessan Mary
Annons

Det blev också ett besök på Seouls historiska museum där kronprinsessan Mary fick äran att öppna en ny utställning om barnboksförfattaren HC Andersen. Här fick Mary också tillfälle att prata lite med några barn som tyckte det här med danska sagor var mycket spännande.

Mary och Frederik

Tisdagen avslutades med en festmåltid på Shilla Hotel i Seoul, vi ser kronprinsparet anlända till festen här ovan.

Mary och Frederik blev hedersmedborgare

Det danska kronprinsparet blev också utsedda till hedersmedborgare i Sydkorea av borgmästaren under en ceremoni i huvudstaden.

kronprinsessan Mary

Kronprinsessan – denna dag klädd i rött – invigde även en nya butik i stan, en Fritz Hansen som erbjuder dansk design till koreanerna.

Foto: TT

Annons