Bästa bilderna och roligaste uppdragen från den kungliga veckan

Det är mycket som händer för den svenska kungafamiljen just nu, men även de utländska kungligheterna jobbar på! Vi har samlat några av händelserna från den gångna veckan. Läs om dem här!

Riktigt fartfyllt har det varit i veckan som gått. Kung Willem-Alexander av Nederländerna tutade och körde på en fyrhjuling hybrid, som militärerna vid Fieldlab Smartbase i Soesterberg använder sig av. Försvarsministern, Ank Bijleveld-Schouten, var med vid besöket.

Kungen av Nederländerna fick provköra.

Kungen av Nederländerna fick provköra.

Lite James Bond-känsla var det allt över kungen, som provkörde det nya fordonet. Fieldlab Smartbase är en testplats där armén tillsammans med näringslivet, kunskapsinstitut och hjälporganisationer experimenterar med innovativa lösningar på frågor som spelar en roll i militära operationer. På denna “framtidsplats” görs ansträngningar för att minska användningen av vatten och fossila bränslen.

Kung Willem-Alexander vid ratten!

Kung Willem-Alexander vid ratten!

Fler kungligheter vid ratten hittar vi i Saudiarabien.

Senaste omslaget av arabiska Vogue visar den saudiarabiska prinsessan Hayfa Bint Abdullah Al Saud, dotter till salig kung Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud. Hon poserar vid ratten i bilen bland sanddynorna i sitt kungarike och hyllar en ny lag som tillåter kvinnor att köra bil.

VOUGE cover photo.

Lite lugnare har det varit i det brittiska kungahuset efter allt ståhej. Visst, drottning Elizabeth bjöd ju in ett hundratal gäster till sitt gardenparty i parken vid Buckingham palace. Det har ni ju redan sett bilder på här. Prinsessan Eugenie har lagt upp den här fina bilden här nedanför på instagram. Hon kallar den ”systerkärlek” och vi får väl säga att den är väldigt fin. Eugenie står på tur att bli nästa brud i Windsor. Storasyster, prinsessan Beatrice, ser fram emot att träffa stora kärleken. Kanske får hon napp i sommar?

Prinsessan Eugenies Instagrambild.

Hon har också lagt upp den här gulliga syster-bilden från familjealbumet.

Prinsessorna Beatrice och Eugenie.

Om vi haft det underbart varmt här i Sverige, har det varit ännu hetare för den holländska drottningen. Máxima har varit i Indien. Här ser vi henne i Mumbai (forna Bombay).

Drottning Máxima i blå klänning.

Det höll på att gå alldeles snett när den resliga drottningen nästan fick en träbrygga fullpackad med väskor i huvudet.

Läs mer: Bildextra! Willem-Alexander och Máxima besökte Luxemburg

Drottning Máxima i Indien.

Även prins Charles var utomlands denna vecka och reste till Rumänien. Prinsen av Wales träffade premiärminister Viorica Dancila på Victoria-palatset.

Prins Charles i Rumänien.

Kungligheterna har verkligen haft en full vecka, och samma sak gäller kommande vecka !

Läs mer: Ombytta roller – med hertiginnan Meghans nya grepp!

Foto: IBL, Stella Pictures