Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bathina Philipson: "Min danspartner Mark sa till mig att sluta direkt"

20 mar, 2020, 20:00 
Bathina Philipson Let’s Dance
Alla är nyfikna på Bathina Philipsons äktenskap med Aje. Och det finns en okänd sida av societetsdrottningen som dansar i Let's Dance.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

TV4:s fredagssuccé Let’s Dance är tillbaka och just nu glider societetsdrottningen Bathina Philipson, 41, runt på dansgolvet inför alla oss tv-tittare, på lite darriga ben men med lyckligt bultande hjärta.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse! Jag har alltid drömt om att vara med i Let’s Dance och det har jag tydligen inte gjort någon hemlighet av heller. Så jag kan inte precis låtsas att jag var svårflörtad…

– Mina vänner var inte ett dugg förvånade när jag berättade.

Bathina Philipson Let’s Dance
”Bästa lyckopillret!” säger Bathina om att få vara med i Let’s Dance.

Har du alltid gillat att dansa?

– Jag har alltid gillat att röra på kroppen och få ur mig energi. Och jag har ju dansat lite magdans innan, på arabiska fester och sådär. Så när jag började träna för Let’s Dance trodde jag att jag hade lite rytm i kroppen, haha… Men det första min danspartner Mark sa till mig var ”du, det där arabiska du håller på med, det får du sluta med direkt”!

Annons

– Så det tog ju bara fem minuter så var jag nere på jorden. Så nej, jag kan inte säga att jag kunde dansa innan jag kastade mig in i det här.

Bathina Philipson i Let’s Dance

Men nu har Bathina legat i hårdträning i veckor, timme efter timme i de högklackade guldsandaletterna och med rätt plågsamma skavsår…

– Och klänningarna är såna där i trikå, jag får knappt upp dem över min Kardashian-rumpa, man hör liksom hur det knakar i sömmarna. Men alla är hur coola som helst och säger bara ”Det är ok Bathina, de är töjbara!”

Bathina Phlipson i Let's Dance.
Nu gäller det för Bathina!

Varför tror du att de frågade just dig?

– Haha, jag ringde och mutade dem lite… Nej det gjorde jag ju inte förstås. Men jag var väl den där pusselbiten som fattades den här gången: ”Nu behöver vi lite krydda i den här mixen, lite chili, då tar vi in Bathina!”.

Annons

Bathina Philipson om sin man Aje

Dessutom tillhör ju Bathina Philipson denna lite avskilda societetsvärld som många är så nyfikna på, inte minst för att man där av tradition håller låg profil. Hon är gift med kungens bäste vän Anders ”Aje” Philipson, 77, och tillsammans har de barnen Axel, Hugo och Märta.

– I juni månad har vi varit i hop i 20 år. Och i november har vi varit gifta i 15 år. Vi borde få pris!

Bathina och Aje Philipson.
Bathina och Aje Philipson.

Hur har ni gjort för att få det att funka så länge, du och Aje?

– Åh, det var en jättesvår fråga. Det är en berg-och-dalbana, som för alla människor. Det är upp och det är ner, och så är det ännu mer ner och så går det upp lite. Det är liksom som en aktiekurs om du fattar. Det är bra dagar och det är dåliga dagar. Det är som att driva ett företag. Och sen gäller det ju att få det där företaget att inte gå omkull.

Annons

Så vad tycker din man om att du ska vara med? Egentligen?

– Jomen jag tror att han är glad för min skull. Han ser att jag är lycklig i det här, och då blir han glad. Och det känner jag med barnen också.

Bathina Philipson: Mina barn är nervösa att jag ska åka ut

Bathina Philipson med Aje och barnen

– För att ett förhållande ska funka tror jag att man måste ge varandra friheten att göra det som gör en lycklig. Som för mig just nu – när jag får vara med i Let’s Dance!

– Man vill gärna stämpla mig med societetsdrottning och det är så mycket med att jag är gift med Ajes vän kungen. Och ja jag bor på Östermalm, och ja, jag lever ett bra liv och det är härligt och jag är tacksam för det. Men det är bara en liten del av den jag är.

– Jag menar, vem vill framställas enbart som en överklassdonna liksom? Det är ju inte jag! Min grej är ju min podd Bathina En Podcast, och att svenskar med invandrarbakgrund ska få komma fram och visa vad de gjort för Sverige. Det är det jag brinner för! Jag vill lyfta första och andra generationens invandrare som har lyckats och som är med och bygger Sverige och som kan inspirera andra människor. Det är det jag brinner för, och det är den sidan av mig som jag vill lyfta fram.

Annons

Bathina Philipson om sin man Aje

– När jag har hjälpt syriska flyktingar att få jobb på Hotell Diplomat och de blir fast anställda, då får jag ett lyckorus i hela kroppen, fattar du?

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är ju det livet handlar om: Att vara en bra människa. Jag hänger med männskor som har stort hjärta, mycket humor och som respekterar andra människor, från vilken kultur de än kommer från eller vilken religion de än har.

Foto: TT.

Annons