Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bathina Philipson om Aje, pengarna och kungen

28 feb, 2020, 07:10 
Bathina Philipson sätter färg på årets Let's Dance.Här är hennes historia.
Annons

Bathina Philipson är ett bekant ansikte i kungafamiljens kretsar. Nu får hon också chansen att etablera sig på riktigt hos den stora massan.

Bathina är nämligen en av deltagarna i årets säsong av TV4-programmet “Let’s Dance”.

Därför ställer Bathina Philipson upp i Let’s Dance

Bathina Philipson och maken Aje.
Bathina Philipson och maken Aje.

– Jag är så glad att jag får möjligheten, jag är sjukt tacksam. Det är ju en tävling, men tänk att få ha en privattränare i dans liksom. Jag ska bara köra och ha kul, det är det bästa lyckopillret någonsin, sa Bathina när hon gästade “Nyhetsmorgon”.

Bathinas uppväxt skedde långt bort från de fina salongerna. Hon kom till Sverige från Syrien som barn och växte upp i en förort i Uppsala tillsammans med åtta syskon och föräldrarna. När hon var 22 träffade hon Aje Philipson, som då var 35 år äldre och redan hade sex barn.

Annons

Stor åldersskillnad mellan Bathina och Aje

Tycke fattades mellan paret – och Bathina har hela tiden slagits emot stämpeln “golddigger”. Bathina är 42, Aje 77.

– Så här, när man faller för en människa, vem man än faller för, så faller man för ett paket. Många ser bara pengarna och flärden och lyxen, ja, det är en del av paketet, men det är inte allt, sa hon i tv-programmet “Bathinas skilda världar”.

– Det finns jättemånga människor som har bra ekonomi, som man inte skulle falla för. Det måste finnas en tyngd, en respekt, det måste finnas nånting som du går igång på, en attraktion, annars går det ju inte.

Bathina Philipson är vän med kungen

Aje och Bathina Philipson bor i en stor våning på Östermalm som de har fyllt med antika möbler. De har också ett sommarhus på Värmdö, dit de tar sina tre gemensamma barn: Märta, Axel och Hugo.

Det har tidigare sagts att Aje har en förmögenhet på ungefär 128 miljoner kronor. När han gifte sig med Bathina såg han till att de skrev på ett äktenskapsförord.

Bathina Philipson brukar ses som något av en societetsprofil. Hon får, genom sitt äktenskap med Aje, ofta delta i sociala sammanhang där kungafamiljen också ingår. Aje är kompis med kung Carl Gustaf sedan barndomen.

Men enligt Bathina Philipson kommer kungen inte att dyka upp i publiken under “Let’s Dance”.

– Nej, det kommer man inte få se, har Bathina sagt till Expressen.

Annons