Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beatrice Borromeo - ingen prinsessa på ärten...

16 jul, 2015, 09:52 
Agneta Nisbeth
Annons
beatrice-borromeo-ste

Beatrice Borromeo är den italienska skönheten som fångat playboyen Pierre Casiraghis hjärta. Hon kommer från en stenrik adlig familj men är knappast någon prinsessa på ärten. Till yrket är hon undersökande journalist.

Den 25 juli smäller champagnekorkarna i Monacos furstepalats. Klockan 12 på förmiddagen gifter sig då prinsessan Carolines yngsta son Pierre Casiraghi med Beatrice Borromeo. Vigseln är borgerlig och i augusti hålls sedan ett stort och påkostat bröllop på de Borromeiska öarna i Maggioresjön i Italien.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

borromeo-casiraghi-ste

Beatrice och Pierre under fursteparets bröllop för några år sedan.

Annons

Beatrice Borromeos familj är adlig på hennes fars sida och hennes morbror Matteo Marzotto var tidigare styrelseordförande för ett modehus. Hon har alltså växt upp med det sydeuropeiska jetsettet och hade kunde ha nöjt sig med ett liv i sus och dus. Men efter en kort modellkarriär valde Beatrice en annan väg. Hon började med att studera juridik vid universitetet i Milano och fortsatte sedan till Columbia i New York där hon pluggade journalistik.

beatrice-borromeo-ste

Beatrice är en duktig tv-journalist.

Hon har sedan sin examen varit verksam både inom tv och radio. Mest uppmärksamhet har en djärv dokumentär om maffian i regionen Kalabrien rönt. Beatrice fokus var kvinnornas och döttrarnas roll i den organiserade brottsligheten som omsätter 40 miljoner euro, motsvarande 370 miljoner kronor, varje år. Reportaget sändes på italienska tv-kanalen Sky.

Annons

 

beatrice-borromeo-valentino-ste

En god vän är modeskaparen Valentino. Kan det vara han som gör en av hennes brudklänningar?

– För några år sedan när jag tog min master på Columbia skrev jag en uppsats om smugglingen av kokain mellan Sydamerika och Italien via New York. Jag hade kontakter inom FBI, DEA (amerikanska narkotikapolisen) och åklagaren Nicola Gratteri. Det var han som berättade om kvinnodominansen inom maffian, berättar Beatrice om dokumentären för italienska Vogue.

beatrice-borromeo-youtube

Beatrice ses här i ett av sina undersökande reportage.

Annons

Hon gjorde nyligen ett uppmärksammat wallraffande reportage där hon undersökte ungdomars attityder vad gäller sexualiteten. Men Beatrice får också uthärda ett och annat tjuvnyp. En journalistkollega försökte en gång förringa hennes journalistik genom att kalla henne ”grevinnan”. Det skulle han få ångra.

– För det första så har adeln i det här landet inga privilegier längre, för det andra så är det inte ett problem eftersom min far aldrig gifte sig med min mor, svarade hon.

 

borromeo-casiraghi-ste

Snart är de man och hustru.

Men den 25 juli får Beatrice Borromeo se sin status ändrad i omvärldens ögon. Hon blir då en del av furstefamiljen Grimaldi och även om Pierre och hans syskon inte har några prins- eller prinsessstitlar står de i tronföljden. Får Beatrice och Pierre barn blir detta nummer åtta i tronföljden, alltså framför Charlotte Casiraghi.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Se några intervjuer och tv-inslag med Beatrice här:

Här pratar hon engelska i en dokumentär om maffian i filmen Mama Mafia.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Gwb6rzcdBrQ

Här ser vi henne göra ett inslag om kvinnorna i den lokala maffian, n’dranghetan. Inslaget är på italienska.

httpv://www.youtube.com/watch?v=TWz4lbON7sE

En film där Beatrice intervjuas om politik och ekonomi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nXcxSmxQVg8

Annons