Beatrice öppnar upp om dolda handikappet

07 mar, 2017, 16:15 
https://image.svenskdam.se/bild-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471672&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Margareta
Modigt av prinsessan att berätta.
Annons
prinsessan-beatrice-ibl

Äntligen börjar allt fler kungligheter stiga fram som förebilder i självupplevda tuffa frågor.

Recept.se Nyhetsbrev

För en tid sedan öppnade prins Carl Philip upp om livet som dyslektiker. Nu gör prinsessan Beatrice samma sak för att få andra i samma situation att inse att de är långt från ensamma.

Prinsessan berättar att hon kände sig osäker i skolan på grund av sin dyslexi.

– Att läsa var verkligen tufft, bara att komma igenom sidorna i skolans enklaste böcker, säger hon till tidningen Evening Standard.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I dag mår Beatrice bättre kring sitt handikapp. Mycket tack vare hennes föräldrar, prins Andrew och Sarah Ferguson. Hela familjen satte sig nämligen när om kvällarna för att läsa tillsammans. Och när föräldrarna var på resa läste de in barnböckerna hon tyckte mest om på band, eftersom de inte kunde vara hemma och läsa för henne, för att Beatrice skulle bli intresserad av böcker och vilja börja läsa själv.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

Annons