Bedrägerimisstankarna mot Iñaki Urdangarin blir allt starkare

Bedrägerimisstankarna mot kung Juan Carlos svärson Iñaki Urdangarin blir allt starkare. Kungen har i ett pressmeddelande förklarat att svärsonen inte kommer att representera kungahuset på obestämd tid.

Hovchefen Rafael Spottono sade vid en presskonferns på Zarzuelapalatset att kungens svärson “inte har uppträtt exemplariskt”, vilket man kan se som en bekräftelse på att hovet inte är övertygat om att han är oskyldig.

Skadat kungahuset

Prinsessan Cristinas make Iñaki själv har bett om ursäkt för att misstankarna mot honom kan ha skadat kungahuset, men utlovar att undersökningen kommer att fria honom från alla misstankar.

Dessvärre verkar polisen ha bra på fötterna. 2,6 miljoner kronor från den ideella organisationen Noos Institute, som Iñaki var chef för mellan 2004 och 2006, har hittat vägen till hans personliga bankkonto, sägs det.

Falska räkningar

De spanska regioner som lurats att betala saltade och falska räkningar för de event som Iñaki lovat skulle öka turismen, är på gång att kräva sina pengar tillbaka.

Mot Washington

Något som många spanjorer frågar sig, är varför prinsessan Cristina och hennes familj så plötsligt beslöt sig för att flytta till Washington 2009 – där de fortfarande bor. Var det kanske för att polisen börjat rota i Iñakis organisations bokföring?

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Prinsessan Cristinas make misstänkt för förskingring››

Prinsessorna sparkas ur kungahuset››

Kungligt nationaldagsfirande››