Befinner sig sessorna Beatrice och Eugenie i ett kungligt dunkel?

eugenie-beatrice-ste

Trouble in paradise. Utåt sett verkar Storbritanniens kungahus vara ett av de lyckligaste i Europa. Men…

Drottning Elizabeth är landets hittills äldsta monark och enormt populär, Kate och William väntar barn igen och prins Harry växer i sin kungliga roll – det låter väl blomstrande? Men innanför slottets väggar pågår en tyst konflikt. Detta mellan York-systrarna, prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie och så hertiginnan Catherine på andra sidan.

kate-ste

Brittisk media rapporterar nu om den något bistra relationen som sägs bero på att allt fokus nu hamnar kring Kate och därmed sätter Beatrice och Eugenie i skymundan. Den australienska tidningen “Women’s day” har ytterligare uppgifter kring “bråket”. De menar att prinsessan Beatrice klagar på att Kate alltid är den som får glamouruppdragen, limousinerna och livvakterna medan hon får resa “economy class”. flyga.

Beatrice-2

Konflikten utvecklades ytterligare när prinsessan Beatrice skulle offentliggöra förlovningen med pojkvännen sedan många år tillbaka, Dave Clark men så “stal” Kate ögonblicket när hon och prins William avslöjade sin andra graviditet.

ste_andrew-beatrice-eugenie

Även prins Andrew och hans exhustru Fergie samt prins Charles å andra sedan verkar vara oense om den kungliga rangordningen. Prins Andrew menar att det är ren förolämpning att hans döttrar utesluts från kungliga plikter då de är de ända “riktiga” brittiska prinsessorna.

charles-ste

Men prins Charles har tidigare bekräftat att när han en dag tar över så kommer det att bli endast den närmaste familjen som kommer att ta de kungliga uppdragen, mycket för att spara in pengar. Inte bara guld och gröna skogar alltså…

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures, IBL och All Over Press