Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Begravingsceremoni med både belgiska och holländska kungligheter

23 mar, 2012, 10:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Under torsdagen var det dags för en gripande begravningsceremoni i Belgien. Då begravdes barnen från den svåra bussolyckan den 13 mars.

På plats i Belgien fanns representanter från både det belgiska och holländska kungahusen. Det var offren för den svåra bussolyckan häromveckan då 28 barn och vuxna omkom i en biltunnel i Schweiz som hedrades med en begravning.

Annons

28 personer dog

Två stora skärmar uppfördes utanför hallen då det var många människor som deltog. Av de 28 som dog när bussen kraschade i Schweiz den 13 mars, var 17 just från Lommel.

Sex av barnen hade nederländskt medborgarskap.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det blev en mycket känslosam minnestund för alla inblandade. De kungliga som deltog, belgiske kungen Albert II och drottning Paola samt av holländske prins Willem-Alexander och hans fru kronprinsessan Máxima visade öppet sin sorg över den ofattbara tragedin.

De böjde alla sina huvuden i tystnad innan de små vita kistorna lades ut i en båge.

Kungaparet mötte familjer

Det belgiska kungaparet skakade sedan hand med de bortgångna barnens familjer. Barnen gick alla de sista åren i grundskolan.

Vita ballonger och kransar av vita blommor flankerade vägen utanför och de sörjande bar vita band.

Av Eveline Eriksson

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons