Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineKate Middleton

Bekräftar bara dagar innan Victorias födelsedag – aldrig hänt förr!

09 jul, 2024, 18:30 
Kronprinsessan Victoria har nåtts av glädjande nyheter – bara dagar innan det stora firandet!
Annons
7 roliga detaljer om Victoriadagen!Brand logo
7 roliga detaljer om Victoriadagen!

Kronprinsessan Victorias traditionsenliga födelsedagsfirande på Öland brukar vara årets stora happening. Tusentals svenskar reser till den sommarvänliga ön för att skrika ut sina gratulationer och knäppa en bild på Sveriges framtida drottning.

Dagarna är fyllda med aktiviteter som Victoriavandringen, Victoriagolfen och Victorialoppet – allt för att uppmärksamma det kungliga födelsedagsbarnet på den stora dagen.

Det är ingen hemlighet att hela den svenska kungafamiljen älskar Öland, platsen som blivit en samlingspunkt för hela familjen när det blivit dags för lite välförtjänt semester.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att samlas med hela familjen på Öland.Mikael Fritzon/TT

Historiska beslutet bekräftat

Victoriavandringen äger rum den 12 juli, två dagar innan Victorias födelsedag. Där kan familjer samlas för att gå guidade turer, tipspromenad och naturbingo.

I år har man även fattat det historiska beslutet att införa en vandringsled för barn. Den nya vandringsleden är framtagen av Kalmar läns museum, rapporterar Ölandsbladet.

”Barnen kommer kunna följa med karaktärerna kalven Sol-Blända, kossan Spen-Åsa och tjuren Stor-Alvar på äventyr genom världsarvet. Längs vägen finns berättelser och uppdrag att ta del av vilket ger en lekfull och informativ inblick i världsarvets unika miljöer”, skriver tidningen.

Annons

Victorias och Daniels glädje

Victoria och Daniel har alltid älskat att vara ute i naturen. De är även måna om att barn ska röra på sig ute i det fria. Därför är det så klart väldigt glädjande nyheter att man nu inviger en ny vandringsled.

– Jag är väldigt mycket för att vara ute mycket i skog och natur. Nu låter jag sjukt hurtig, men jag tycker det och barn gillar också det, har Daniel tidigare sagt.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att vara ute i naturen!hbgbild / MEGA

Foto: TT

Annons