Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bekräftat: Prins Joachim blir av med jobbet – familjen informerad

07 jul, 2023, 15:00 

Prins Joachim ersätts av en annan man.

Annons

Prins Joachim och prinsessan Marie har de senaste åren varit stationerade i den franska huvudstaden Paris, men efter den stormiga tiden i det danska kungahuset har paret valt att söka sig vidare.

Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Däremot blir det inte en flytt tillbaka till kungafamiljen i Danmark. Efter titelbråket, där drottning Margrethe fråntog Joachims barns prins- och prinsesstitlar, väljer de i stället att flytta till USA.

– Hans Kungliga Höghet Prins Joachim tillträder den 1 september 2023 en ny tjänst som försvarsindustriattaché på Danmarks ambassad i Washington D.C, bekräftade det danska hovet.

Annons
Prinsessan Marie och prins Joachim
Prinsessan Marie och prins Joachim tar sitt pick och pack och flyttar till USA:s huvudstad, Washington D.C.

Prins Joachim blir av med jobbet

Det betyder att Joachim och Marie lämnar den plats som varit familjens bas de senaste fyra åren. Joachim blir dessutom av med det jobb han haft under tiden, när han nu söker nya utmaningar på andra sidan Atlanten.

Nu bekräftar danska försvarsdepartementet för Billed-Bladet att det blir överste Nicolas Veicherts som blir Joachims efterträdare på ambassaden i den franska huvudstaden.

Den nya försvarsattachén saknar inte erfarenhet. Nicolas har i 35 års tid varit verksam inom Försvarsmakten, där han under åren haft en rad olika uppdrag, rapporterar tidningen.

Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethes beslut att frånta prins Joachims barn deras prins- och prinsesstitlar ledde till sura miner.

Prinsessan Marie står utan arbete

Prinsessan Marie har i sin tur verkat som kulturrepresentant på ambassaden i Paris, men när hon nu flyttar till USA kommer hon först och främst att fokusera på familjelivet.

Prinsessan ska först och främst fokusera på att familjen ska komma till rätta och bosätta sig i ett nytt land, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till danska Se och Hör.

Situationen är inte helt främmande för Marie. När familjen flyttade till Paris 2019 stod hon först utan något nytt jobb, så det är inte helt otänkbart att vi inom kort får se henne i en ny roll.

Foto: TT

Annons