Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bekräftat: prinsessan Kate utsatt för attack – polisen utreder

20 mar, 2024, 20:00 
Prinsessan Kate
Prinsessan Kate har utsatts för en attack, bekräftar brittiska medier.
Annons

Prinsessan Kate var med om ett allvarligt medicinskt ingrepp i januari. Det skedde på en privat klinik i London – under stor hemlighetsmakeri. Hovet har till exempel inte avslöjat vad för sorts operation som utfördes, utöver att det hade med buken att göra.

5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Prinsessan Kate utsatt för attentat

Men tyvärr går det inte att lita på någon i denna kalla, cyniska värld. Nu rapporterar Daily Mail att en anställd har försökt smuggla ut Kates uppgifter från sjukhusets databas, för att sedan kunna sälja vidare till högstbjudande. En hackerattack alltså – och nu är polis inblandad.

Prinsessan Kate
Hur kan man göra så?

Fruktansvärda nyheter, självfallet. Inte minst för personalen på sjukhuset, som sägs vara "fruktansvärt chockade och bedrövade" över att en "kär kollega" kan ha stått för ett sådant svek.

Annons

Hovet har valt att hålla en låg profil i frågan.

– Det här är en fråga för kliniken, säger Kensington Palace i ett uttalande.

Mystiken kring Kate bara fortsätter att tätna. The Sun gjorde många lättade när de rapporterade att 42-åringen skymtats på en gård i närheten av hemmet Adelaide Cottage i Windsor.

– Efter alla rykten som gått blev jag chockad när jag såg dem där. Kate var ute och handlade med William och hon såg lycklig ut och verkade må bra, sa ett vittne till tidningen.

– Barnen var inte med dem, men det var ett så gott tecken att hon mådde bra nog för att gå i affärer.

"Bilderna på Kate kan vara fejk"

Men så kom expertutlåtandet: filmen som togs under tillfället kan vara en förfalskning.

– Jag blir misstänksam när jag ser filmen. Låt mig bara ställa en fråga: är det verkligen William och Kate vi ser? Om filmen är tagen på söndagen, varför kommer den ut först ett dygn senare? Varför har den som påstås vara William dragit ner kepsen så långt att man inte ser något av honom? Jag tycker inte heller att den Kate vi ser i filmen ser ut som den Kate jag känner. Man kan ha använt sig av lookalikes, säger Svensk Dams chefredaktör Johan T. Lindwall.

Annons