Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftat: Victorias stora lycka på Öland – nu är allt avslöjat!

19 jul, 2023, 11:00 

Listan som avslöjar kronprinsessan Victorias stora lycka!

Annons

Kronprinsessan Victoria älskar sitt Öland. Det är här hon har tillbringat sina somrar, njutit av den ständiga grönskan, Sollidens lummiga trädgårdar och firat sin födelsedag med hela Sverige.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Platsen är hela kungafamiljens oas, ett ställe där de kan koppla av och i några dagar tänka bort alla förpliktelser och krav som kommer med att vara född i den kungliga världen.

– Det är alltid otroligt härligt att vara här nere på Öland och Victorias familj är samlad. Så jag ser fram mot trevligt umgänge och härliga dagar. Jag gillar verkligen Öland också så det är kul, säger prins Daniel till Svensk Damtidning.

Annons
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prinsessan Estelle
Kronprinsessan Victoria med familj älskar att vistas på Öland!

Victorias lycka – listan avslöjar sanningen

Och det som tillhör kungafamiljens Öland uppskattas även enormt av ölänningar och turister. Borgholms slottsruin, där årets Victoriakonserten ägde rum, är en stor sevärdhet som varje sommar lockar flera besökare.

När Ölandsbladet listar öns mest populära sevärdheter kommer också Borgholms slottsruin på en andraplats, endast besegrad av den populära fyren Långe Jan.

Kungafamiljens sommarbostad Solliden slott, med alla trädgårdar som hör kungens privata egendom till, hamnar på plats nio av 25 – vilket också får ses som en väldigt bra placering.

Victoria om sitt älskade Öland

Med andra ord är det inte bara kungafamiljen som njuter av sina smultronställen på Öland, och det är så klart väldigt glädjande för Victoria att fler delar hennes faiblesse för den populära sommarön.

Annons

När kungen fyllde 70 år gjorde Victoria det tydligt hur mycket Öland betyder för henne, och hur värdefullt det har varit att få tillbringa sina somrar med kungafamiljen där.

– Och somrarna på Öland, med fiskenät som skulle vittjas, att sitta där i båten med dig pappa, är ett av mina finaste minnen, sa hon i talet.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har många fina minnen från somrarna på Öland.

Foto: TT

Annons