Benjamin Ingrossos fräcka tilltag – framför Carl Philip

Benjamin Ingrosso blev lite vänskaplig med prinsessan Sofia på Idrottsgalan.Men enligt Etikettsdoktorn gick han inte över gränsen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia strålade tillsammans på Idrottsgalan under gårdagskvällen. Sofia bar samma klänning som hon valde till Polarpriset-galan 2018, en ärmlös, buteljgrön kreation.

En som uppenbarligen var betagen av Sofia var reality-stjärnan Benjamin Ingrosso. Strax före att Carl Philip skulle dela ut Jerringpriset sjöng han en låt för den samlade idrottseliten och alla andra inbjudna.

Benjamins hand på Sofia

Benjamin Ingross lägger en hand på prinsessan Sofia. Foto: TV4

Han tog sig ut på golvet för att hälsa på gästerna – och som av en händelse passerade han Sofias bord. Sofia såg road ut och log brett.

Precis innan han gick vidare gjorde Benjamin något vågat: han la handen på Sofias bara axel – och kramade om.

Var detta ett brott mot etiketten kring kungligheter? Etikettexperten Mats Danielsson, känd från SVT:s Nobelsändningar, säger nej.

– Jag tror prinsessan Sofia är som alla andra människor. Hon har nog inget emot att Benjamin lägger en hand på henne. Så är vi människor, vi vill gärna bli uppmärksammade. Det här är ett uppsluppet sammanhang. Det är helt okej, säger Mats.

Ramaskri i England

I Storbritannien, där man är något mer konservativa i fråga om etiketten, har vi ett parallellfall. Där fick Michelle Obama kritik när hon la armen om drottning Elizabeth – ett brott mot de informella reglerna för hur man ska handskas med de brittiska kungligheterna.

Michelle la armen om Elizabeth.

Men i Sverige är vi mer toleranta.

– Hade det varit i ett sammanhang där Benjamin varit inbjuden på middag, då skulle det vara en annan sak. Då hade det varit fel att göra så. Nu är det Idrottsgalan, det är lättsamt och glatt, säger Mats.

Foto: TT