Besked från hovet – avslöjar Madeleines framtidsplaner

Prinsessan Madeleine är tillbaka i USA efter tio veckor hemma i Sverige. Och nu bekräftar hovet att hon och familjen blir kvar i solvarma Florida på obestämd tid.

Tidigare i somras kom nyheten att den 700 kvadratmeter stora villa i Miami som prinsessan Madeleine och hennes man Chris O’Neill hyrt det senaste året hade lagts ut till försäljning. Något som fått många att undra över familjens planer nu i höst: tänkte Madeleine flytta hem igen?

Men efter att ha bott i fyra städer på fem år har hon och Chris bestämt sig.

– Prinsessan Madeleine och hennes familj bor just nu i Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Handlar det om en tidsbegränsad period?

– Nej, det finns ingen tidsgräns för detta. Prinsessan och hennes familj är nu etablerade i Florida, de flyttade dit i augusti förra året och kommer att ha sitt boende där även framöver.

Den här härliga bilden på prinsessan Adrienne, ett och ett halvt, med storasyster Leonore, 5, har prinsessan Madeleine lagt ut på sitt Instagram.

Att Leonore och prins Nicolas, 4, trivs så bra i sina skolor, och att det är 23 plusgrader även i januari, har förstås bidragit till beslutet. Sommaren har prinsessan Madeleine dock tillbringat i Sverige tillsammans med familjen.

Så var Madeleines sommar i Sverige

Det hann bli tio intensiva veckor här på hemmaplan, med boksläpp, nationaldagsfirande och hela fyra födelsedagskalas: Madeleines egen 37-årsdag, prins Nicolas 4-årsdag, Chris 45-årsfest och syrran Victorias 42-årsfirande på Solliden. Barnen fick prata mera svenska, men framför allt umgås och ha skoj med sina kusiner Estelle, 7, Oscar, 3, Alexander, 3, och Gabriel, 1.

Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att bo kvar i Florida.

Florida lockar med sol och ett mer avslappnat familjeliv. Dessutom har Chris en bra bas för sin affärsverksamhet.

– Alla sju barnen, det är ett härligt litet gäng! Och det är så roligt att mina barn och mina syskons barn får möjlighet att träffas, sa kronprinsessan Victoria när vi träffade henne på Solliden i somras.

Kavaljershuset på Solliden. Här bor prinsessan Madeleine och Chris O'Neill när de är på Öland.

Kavaljershuset på Solliden. Här bor Madeleine och Chris när de är på Öland.

Då kan du se prinsessan Madeleine på Bokmässan

Men nu är den kungliga semestern slut och i början på veckan satte sig prinsessan Madeleine på planet tillbaka till Florida. Redan om en dryg månad landar hon dock i Sverige igen. Detta för att prata om sin debutbok Stella och hemligheten vid ett seminarium på Bokmässan i Göteborg.

Prinsessan Madeleine kommer till Bokmässan i Göteborg fredagen den 27 september.

Snart får vi se henne på Bokmässan – men inte som prinsessa, utan som Madeleine Bernadotte.

Fredagen den 27 september klockan 11.00 står Madeleine Bernadotte på scen K2 i sin helt nya roll som författare, och vid sin sida kommer hon att ha sin medförfattare Marie Oskarsson, förläggaren Ulrika Caperius, Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux samt barnpsykologen Anna Norlén. Moderator är journalisten Tara Mozhizi.

Foto: Anders Wiklund/TT, Mikael Fritzon/TT, Suvad Mrkonjic/TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: