Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Besked från hovet: Kungafamiljen nobbar prinsens bröllop

22 okt, 2021, 15:07 
Kungafamiljen

När kronprinsessan Victorias syssling säger ja till sin Nina i morgon lördag så står svenska kungafamiljens platser tomma i kyrkan.

Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Just nu samlas kungligheterna i Greklands huvudstad Aten för morgondagens hajpade prinsbröllop: Kronprinsessan Victorias syssling prins Philippos gifter sig kyrkligt med miljardärsdottern Nina Flohr.

Vigseln väntas bli storslagen och kommer att äga rum i Athens grekisk-ortodoxa domkyrka Metrópolis – samma kyrka där Philippos mamma, danskfödda drottning Anne-Marie, sa ja till kung Konstantin i september 1964.

Kung Konstantin Drottning Anne-Marie
Kung Konstantin och drottning Anne-Marie gifter bort yngste sonen.

Men trots att släktbanden till det danska kungahuset är så nära så missar Victoria chansen att fira med sina kungliga vänner och kollegor.

Annons

Svensk Dam har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren, som nu ger beskedet att ingen från den svenska kungafamiljen kommer att närvara vid vigseln.

Victorias syssling prins Philippos gifter sig med Nina Flohr

Prins Philippos Nina Flohr Kronprinsessan Victoria
Morgondagens brudpar prins Philippos och Nina Flohr. Men kronprinsessan Victoria får lyckönska på distans.

Anledningen är inte uttalad, men kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nyss hemkomna från sina tre intensiva dagar i Italien, prins Carl Philip och prinsessan Sofia har sin halvårsgamla son prins Julian att fokusera på, och prinsessan Madeleine och Chris befinner sig på andra sidan Atlanten, många hundra mil bort.

Annons

Men gästlistan lär trots det bli guldkantad, och danska kungafamiljen lär infinna sig mangrant.

Drottning Margrethe Prinsessan Benedikte
Brudgummens mostrar drottning Margrethe och prinsessan Benedikte.
Kronprins Pavlos Kronprinsessan Marie-Chantal Prins Nikolaos Prinsessan Tatiana Aten Prins Philippos bröllop
Delar av den grekiska kungafamiljen på plats i Aten för bröllopsförberedelserna: Kronprins Pavlos och kronprinsessan Marie-Chantal samt prins Nikolaos och hans fru prinsessan Tatiana.
Annons

Bröllopsfestligheterna pågår i dagarna tre och inleds redan i kväll fredag med en middag utanför Aten rapporterar Billedbladet.

De fortsätter sedan med lördagens vigsel och efterföljande bröllopsmiddag, innan de avslutas på söndag med ett mer avslappnat party på en yachtklubb i hamnstaden Pireus.

Foto: TT.

Annons