Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Besked om Charlene – har lämnat hemmet i Monaco

23 mar, 2020, 15:00 
Tvillingarna Jacques och Gabriella och mamma Charlene är tack och lov inte smittade.
Furst Albert är sjuk i coronaviruset.Ett tufft läge för familjen.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

Nu på tisdag skulle kronprinsessan Victoria ha rest till Monte Carlo för att delta i Monaco Ocean Week. Men resan fick blåsas av på grund av coronavirusets härjningar. Kort därpå kom ännu mer oroväckande nyheter, då om Monaco Ocean Weeks värd.

Coronaviruset: Furst Albert av Monaco är sjuk

Tvillingarna Jacques och Gabriella och mamma Charlene är tack och lov inte smittade.
Tvillingarna Jacques och Gabriella och mamma Charlene är tack och lov inte smittade.

Furst Albert har nämligen testat positivt för coronaviruset. I en intervju med People har Albert berättat om sin nuvarande situation – och spekulerat i hur han kan ha fått smittan.

– Jag kan ha fått det från en uppsjö människor. I flera veckor har jag försökt vara försiktig, använt handsprit och allt det där, men man vet aldrig. Jag kan ha fått det genom att prata med en person som stod mindre än en meter bort. Och det kan ha skett närsomhelst de senaste tio dagarna. Man vet aldrig, säger Albert till People.

Annons

Albert vittnar dock om att han mår förhållandevis bra.

– Det är influensasymptom, men det känns som ett ganska milt fall. Jag har lite feber, men inte så illa. Lite av en hosta. Min näsa rann de första dagarna, det var det första tecknet. Jag har varit lite snuvig, men det är allt, säger Albert.

“Har inte kunnat pussa dem på en vecka”

Medan Albert sitter i karantän har hans hustru Charlene och tvillingarna Jacques och Gabriella befunnit sig på annan ort de senaste dagarna. De bor just nu på Roc Agel, ett lyxigt lantställe som ligger på gränsen mellan Monaco och Frankrike.

Albert saknar dem – givetvis.

– Barnen har faktiskt haft en magsjukdom, så jag har inte kunnat pussa dem på mer än en vecka. Så jag hoppas att de inte visar prov på symptom, och än så länge har de inte haft några, säger Albert.

 

Annons