Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Beskedet: Därför tvingas Frederik ta över som regent – sanningen om Margrethe

Beskedet: Därför tvingas Frederik ta över som regent – sanningen om Margrethe

Foto: TT

Så är läget just nu.

Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!
1:00

Efter reklamen: Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!

(1:00)

Slå på ljud

Danmarks kronprins Frederik bär ett stort ansvar på sina axlar som framtida statschef över Danmark. Det gäller att han är förberedd, för ibland tvingas han rycka in redan nu – och nu har det hänt igen.

Befinner sig på okänd ort

Mellan perioden 9-20 augusti är det alltså Frederik som sitter på tronen, och anledningen till det beslutet är helt enkelt att drottning Margrethe befinner sig utanför Danmarks gränser.

Då drottningen är utomlands är det Frederik som håller ställningarna, och det har skett flera gånger förut. Vilket ärende det är som lockar Margrethe till utlandet denna gång är okänt.

I hemlandet pratas det ibland om att drottningen vill ge sin son och Danmarks kronprins möjligheten att prova på rollen som regent och axla det viktiga uppdraget själv. Det är trots allt han och Mary som en dag kommer stå som Danmarks kungapar.

Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary

Visst kan man se det framför sig – Danmarks framtida kung och drottning!

Foto: Shutterstock

Förändringen i Mary och Frederiks äktenskap – hovet bekräftar

Dyker upp på festen

Det är ett speciellt år för Margrethe, som kanske befinner sig på okänd ort för att ladda upp krafterna inför vad som komma skall. I år firar hon nämligen 50 år som regent, och det ska självklart firas med kunglig galafest i Köpenhamn.

Svensk Dam kunde också avslöja att vårat kungapar kommer befinna sig på plats kvällen till ära, hela helgen!

Firandet kommer pågå i två dagar och inleds den 10:e september. Drottning Margrethe är ju dessutom Kung Carl XVI Gustafs kusin, så att han får chansen att fira sin släkting måste kännas väldigt roligt!

Nästa år är det dessutom dags för hans egna tur att fira 50 år på tronen, och förhoppningsvis kommer Margrethe hit och firar jubilaren.

Foto: TT