Beskedet från hovet: ”Victoria och Daniel reser – som planerat”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på residenset i Luleå.

Det är flera av kronprinsessan Victorias och prins Daniels resor som hänger på en skör tråd just nu. Men denna blir i alla fall av!

Vilka resor kan genomföras? Och vilka måste skjutas upp eller i alla fall ställas in? Det är sådana corona-relaterade frågor som hovet sitter med just nu.

Ovissheten är stor – men här kommer det ändå goda nyheter från Kungliga slottet: Kronprinsessparets tvådagarsresa till Norrbotten i början av nästa vecka har fått grönt ljus!

– Den kommer att genomföras enligt plan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria på residenset i Luleå.

Glada nyheter, resan blir av.

Så på måndag landar Victoria och Daniel i Haparanda. Prins Daniel tar startsträckan, på dagen ska han prata entreprenörskap i Folkets hus tillsammans med gänget från Prins Daniels Fellowship. Och på kvällen ansluter kronprinsessan Victoria, lagom till middagen hemma hos landshövding Björn O. Nilsson och hans fru Helena i residenset i Luleå. Det är också där, i det kungliga gästrummet i residensets vindsvåning, som Victoria och Daniel ska övernatta.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i residenset i Luleå.

Kungligt middagsmingel i residenset i Luleå. Och på tisdag är det dags igen.

Victoria och Daniel i Norrbotten – detta ska de göra

Morgonen därpå sätter de kurs mot Tornedalen för åtta intensiva timmar på tema hållbarhet. Victoria och Daniel ska bland annat få veta mer om utmaningarna och möjligheterna i Överkalix och Övertorneå.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Överkalix.

Snart finbesök i Överkalix.

Detta blir Victorias och Daniels första officiella besök i Övertorneå – någonsin.

– Kungen var här 1978. Det är alltså mer än 40 år sedan, säger kommunalrådet Tomas Mörtberg, och berättar att kronprinsessparet bland annat ska besöka ett äldreboende i Pello och lanthandeln i Juoksengi. Och så blir det ett kort stopp vid Polcirkeln.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Polcirkeln.