Beskedet från Madeleine – efter alla spekulationer

Ända sedan lanseringen förra året har det spekulerats i om Madeleines barnbok Stella och hemligheten ska översättas, och nu är beskedet här!

Madeleine överraskade många när hon förra året släppte en barnbok, som hon skrivit tillsammans med vännen Karini Gustafsson-Teixeira. När hon var på det traditionsenliga Sverigebesöket under sommaren var det därmed fullt upp med boksläpp och signeringar, och alla var nyfikna på prinsessans verk.

Madeleine själv var stolt som en tupp över sin bok, och budskapet hon lyfter i den.

– Det finns inget bättre än att komma hem till den här friska luften och till alla syrener. Det här är den allra finaste tiden. Och jag är så stolt över min bok och att den nu finns i bokhandeln i dag, sa Madeleine till Svensk Damtidning under boklanseringen.

Madeleines bok lanseras i grannlandet

Tidigare i somras avslöjades det att boken skulle översättas, men inte till vilket språk. Nu står det klart att det är de danska barnen som får vara först med att läsa Madeleines bok på sitt egna språk utanför Sverige, då den i veckan lanserades i Danmark, meddelar förlaget Turbine i ett pressmeddelande.

Boken finns redan att köpa på näthandlarna och går loss på 279 danska kronor, ungefär 380 svenska.

prinsessan madeleine slottet

Madeleine lanserade boken på Junibacken förra året!

Under lanseringen i Sverige berättade Madeleine om boken och dess viktiga budskap.

Foto: TT