Beskedet om Camilla efter att Charles drabbats av corona

prins charles smittad av coronaviruset

Prins Charles har coronaviruset. Nu kommer besked från brittiska hovet som också kommenterar Camillas situation.

Coronaviruset har satt skräck i en värld och nu har smittan även spridit sig till kungligheterna. Sky News rapporterar nu att prins Charles, 71, av Wales, har drabbats av det nya viruset.

”Han har haft milda symtom men är annars vid god hälsa och har jobbat hemma de senaste dagarna”, säger Clarence House i ett uttalande.

prins charles

Charles är corona-smttad och får absolut inte träffa drottningen.

Prins Charles smittad med coronaviruset

Nu undrar många förstås hur hertiginnan Camilla mår, som alltid har tät kontakt med sin make. En fråga som också lyfts i den kungliga kommunikén.

”Hertiginnan av Cornwall har också testats för coronaviruset, men hon är inte smittad.”

Isolerar sig med hertiginnan Camilla

Både Charles och Camilla måste förstås isoleras och de för absolut inte träffa drottningen eller några andra medlemmar ur den brittiska kungafamiljen. Paret tillbringar nu sin tid på det skotska slottet Balmoral, på obestämd framtid.

balmoral

Just nu isoleras både Charles och Camilla på det skotska slottet Balmoral.

För två veckor sedan träffade prins Charles furst Albert av Monaco som också konstaterats med coronaviruset. Men det brittiska hovet ger inga detaljer om hur, och av vem, Charles blev smittad. Istället försöker man just nu lugna brittiska med beskedet att prinsen av Wales har milda symptom och mår bra – efter omständigheterna.

Foto: TT