Beskedet om Daniel – efter de oroväckande bilderna

Ser ni Daniels skadade knä?

Prins Daniel har gjort många oroliga.Nu har vi sett bilder som avslöjar sanningen.

Prins Daniel är en av världens mest atletiska kungligheter. Han är som bekant före detta personlig tränare och även om den karriären ligger i dvala, så ser han fortfarande till att hålla sig i god trim.

Men vi var många som reagerade på bilderna som togs när Cristina Stenbecks man Alexander ”Fitz” Fitzgibbons gick i mål i Hagaparken i söndags efter sitt 2020 mil långa välgörenhetsrace 2020kmchallenge2020. Då var Daniel och kronprinsessan Victoria där för att springa sista halvmilen tillsammans med Alexander.

Prins Daniel är skadad – mystiska bilden

Ser ni Daniels skadade knä?

Ser ni Daniels skadade knä?

På bilderna kunde vi dock notera en mindre rolig detalj: Daniel bar ett bandage om sitt högra knä.

– Det är nog ingen pågående knäskada i och med att han faktiskt var ute och sprang fem kilometer i Hagaparken i söndags. Men prins Daniel är ju en gammal hockeykille, så det kan ju finnas något gammalt som ligger där och spökar, sa Svensk Damtidnings reporter Julia Navrén, själv före detta idrottsstudent på elitnivå.

– Ett knäskydd som det han använder på bilden hjälper till med stabilitet om man har någon känning, och det förebygger dessutom nya skador. Så det är ju ett toppenalternativ om man som Daniel kanske känner sig lite sliten, men inte vill stå över löpturen.

 

LÄS OCKSÅ: Efter stora bråket – nära vännen avslöjar sanningen om Daniel!

Glädjebeskedet

Nu har Daniel lagt av sig med knäskyddet. Det kan vi se på bilder från Daniels besök i Eskilstuna, där han umgicks med skolbarn och fick cykla, motionera och dansa med småttingarna. Då var knäskyddet borta – och prinsen verkade kunna röra sig hur obehindrat som helst!

Prins Daniel showar med cykeln.

Prins Daniel showar med cykeln.

Företaget bakom knäskyddet skriver att det ger knäleden ”god kompression” och att det ”både värmer och lindrar smärta”. Det kan förebygga och rehabilitera, bland annat vid knäsmärta, löparknä, överbelastning och slitageskador. Det ska också förbättra koordinationen, och kan även förebygga mindre skador.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias utspel mot Daniel – som får hela rummet att reagera