JUST NU: Besked från sjuksängen om Joachim!

27 jul, 2020, 14:00 
AvEmma Sanderberg
Joachim har det inte lätt just nu.
Prins Joachim vårdas fortfarande på sjukhus i Frankrike efter den plötsliga blodproppen han drabbades av i fredags.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 30?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 30?

Mitt under semestern mådde plötsligt prins Joachim dåligt och ramlade ihop. Familjen reagerade snabbt och det visade sig sedan att Joachim fått en blodpropp i hjärnan. Enligt uppgifter till danska medier kördes prinsen först till sjukhuset i den närliggande staden Cahors, men där ska läget snabbt ha bedömts vara såpass allvarligt att han istället akut fördes vidare till universitetssjukhuset i Toulouse.

Prins Joachim återhämtar sig på sjukhus

Nu, tre dagar efter blodproppen har en källa till danska Se och Hör meddelat att prinsen återhämtar sig väl efter operationen. Hustrun Marie finns vid hans sida och Joachim kan numera både röra sina armar och ben samt tala, enligt källan.

De senaste veckorna har Joachim, Marie och barnen Nikolai, Felix, Henrik och Athena befunnit sig på Château de Cayx, som är den danska kungafamiljens sommarresidens i Frankrike. Drottning Margrethe och prins Henrik köpte slottet på 70-talet och det är en favoritdestination av samtliga i kungafamiljen.

Prinsessan Marie och prins Joachim
Prinsessan Marie finns vid sin makes sida på sjukhuset.

När prins Felix fyllde 18 förra veckan ville han att hela familjen skulle samlas för att fira och därför flög även Joachims tidigare fru, grevinnan Alexandra, till Frankrike och anslöt till resten av familjen.

Annons

Danska Se och Hör träffade både prins Joachim och prinsessan Marie för en intervju för en dryg vecka sedan i den lilla staden Luzech. Paret verkade då vara avslappnade och på gott humör, men strax därefter ska Joachim plötsligt känt sig sämre.

Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
Annons