Beskedet – så blir Meghans nya liv efter idag

Meghan kallades öknamn bakom hennes rygg.

Meghan Markle och prins Harry kommer efter idag, 31 mars, att leva ett nytt liv. Nu har vi fått detaljer kring vad som väntar för paret.

Meghan Markle och prins Harry satte 31 mars som slutdatum. Då skulle deras kontor i Buckingham Palace officiellt stängas och deras liv som arbetande kungligheter vara över.

Nu har dagen infallit. Meghan och Harry tar sitt slutgiltiga avsked – och lämnar oss med ett känslosamt inlägg på Instagram.

Meghan Markle – så blir hennes nya liv

Meghan och Harry under ett av sina sista kungliga uppdrag

Meghan och Harry under ett av sina sista kungliga uppdrag.

“Även om ni inte kan se oss här, så fortsätter arbetet. Tack till våra följare, för stödet, inspirationen och engagemanget för det som är gott i världen. Vi ser fram emot att ha kontakt med er igen, snart. Ni har varit fantastiska. Tills dess, snälla, ta hand om er själva och varandra”, skriver Harry och Meghan på sitt konto Sussex Royal.

Omid Scobie är kunglig expert på tv-jätten ABC. Han har solida känningar i kretsen kring Harry och Meghan – och han vet vad som väntar för paret. På Twitter har han skrivit utförligt om deras framtidsplaner.

Enligt Omid kommer Sussex Royal Foundation att läggas ned för gott. Men i dess ställe kommer Harry och Meghan starta en ny välgörenhetsorganisation, ledd av parets nya stabschef, Catherine St-Laurent.

Harrys viktiga projekt

Harry ska på sin kant arbeta vidare med projektet Travalyst. Det är ett samarbete mellan flera tunga aktörer i resebranschen. För tillfället är projektet inställt på att hjälpa turistbranschen att överleva krisen kring coronaviruset.

Som bekant har Harry och Meghan lämnat Kanada och installerat sig i Los Angeles. Där ska, enligt Omid, deras intressen skyddas av den ansedda PR-firman Sunshine Sachs. Paret kommer också att betala för sin egen säkerhetspersonal.

Omid skriver också att Harry och Meghan kommer att behålla sina kungliga titlar, men inte använda sig av dem.

– Nu känner prinsparet stor spänning inför vad som komma skall, vilket bland annat innebär friheten att arbeta i ett tempo som passar dem, och nu slipper de regler och ondsinta agendor, har Omid sagt tidigare.