Beskedet – så mår Victorias präst efter dödsdramat

Beskedet – så mår Victorias präst efter dödsdramat

Michael Bjerkhagen fick föras akut till sjukhus med hjärtproblem.Men nu mår hovprästen bättre.
Titta – är du längre än kungafamiljen?
Slå på ljud

Det var på Facebook som Michael Bjerkhagen själv berättade om sin fasansfulla upplevelse. Plötsligt kände prästen ett tungt tryck över bröstet, samtidigt som han fick svårare och svårare att andas.

Läget var så illa att Michael fick åka akut till S:t Görans sjukhus. Där konstaterade man att han drabbats av en hjärtinfarkt, men tack vare läkarnas snabba och kompetenta ingripande kunde Michael räddas.

Michael Bjerkhagen fick hjärtinfarkt

Michael bjerkhagen

Michael Bjerkhagen på prins Gabriels dop.

“Jag har blivit dragen ur ur dödens käftar och känner djup tacksamhet inför Gud och över livets gåva. Jag känner också kolossal tacksamhet över den fina vård jag fått, alla förböner från familj, vänner och arbetskamrater, blommor, hälsningar, sms, besök på sjukhuset”, skrev han på Facebook.

Svensk Dam hör av sig till Michael i början av den nya veckan för att kolla hur det står till med honom. Vi får – tack och lov – ett lugnande besked.

“Jag mår nu mycket bättre. I övrigt vill jag inte kommentera mitt hälsotillstånd”, skriver Michael i ett sms.

Är hovpräst för monarkin

Michael har spelat en nyckelroll för våra kungligheter. Han är hovpastor i Slottskyrkan och har varit med på många högtidstillfällen.

Han har bland annat vigt både prinsessan Madeleine och Chris O’Neill och prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Han har också deltagit i dopen av tre av kung Carl Gustafs barnbarn: prinsessan Leonore, prins Nicolas och prins Gabriel.

Foto: TT