Beskedet till Chris och Madeleine – som får dem att välja Florida

Mikael Fritzon/TT
USA:s nya president och styrande makt har stabiliserats och Chris kan andas ut igen.

I veckan installerades Joe Biden i Vita huset i Washington som USA:s nya president, och de allra flesta drog nog en lättnadens suck när det gick att konstatera att tillställningen för hans insvärjning kunde genomföras helt smärtfritt oh utan några försök till statskupp eller oroligheter.

Många drar nu en lättnadens suck borta i USA över att den oberäknelige Donald Trump inte längre innehar posten som landets mäktigaste man. En av de personerna är med största sannolikhet vår Chris O'Neill, som tydligt tagit ställning mot Trump under en lång tid. Svensk Damtidnings hovreporter Ellen Myrgård förklarar läget.

Hovreportern: ”Extremt ovanligt”

chris o'neill prinsessan madeleine

Chris och Madeleine verkar inte sakna Sverige...

Patrik Österberg/TT

– Att kungligheter uttalar sig politiskt är ju extremt ovanligt. Ja, Chris har ingen prinstitel men han är ändå gift med en svensk prinsessa och borde kanske därför vara mer försiktig med sina uttalande. Men efter flera utspel från expresident Donald Trump, år 2017, var Chris tvungen att ta bladet från munnen, säger Ellen.

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”, skrev Chris på sitt privata Instagram-konto enligt Aftonbladet.

– Så det är rimligt antagande att både Chris och Madeleine är lättade nu när Donald Trump inte längre är USA:s president. Förmodligen har oberäkneliga styrning varit jobbig för prinsessparet att bevittna. Nu tror jag att både Chris och Madeleine känner sig ännu mer trygga med att bo i Florida.