Beskedet till drottning Silvia efter sjukdomen – läkarens ord

Drottning Silvia

Drottning Silvia har fått ett positivt besked efter sin sjukdom.

Kungens skarpa coronaattack: sågar regeringen – inför alla
Slå på ljud

Pandemin har lättat på våra breddgrader – men den är inte över! Det fick vi en påminnelse om idag, när socialminister Lena Hallengren höll i en presskonferens tillsammans Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Då fick vi, det svenska folket, nya uppmaningar om att hålla avstånd och tänka på smittspridningen. Men många som tittade på presskonferensen vill självfallet ha tydliga besked kring knäckfrågan: hur blir med julen?

– Uppmaningen är fira jul som ni tänkt men var försiktiga. Men vi kommer behöva ta ställning till de nya scenariorna men det förväntar vi oss inte kommer förändra julen. Det kan komma senare. Men julplanerna ska man inte ställa in, man ska vara försiktig dock, säger Lena på presskonferensen.

Drottning Silvia kan fira jul som väntat

Det kan komma fler besked kring åtgärder från regeringen och FHM. Men julen kommer troligen att bli av som väntat ändå.

– Beskeden som kommer är inte tänkta att att förändra julen. Däremot kan det komma besked som gäller lite längre fram. Men julplanerna ska man inte ställa in för att det kommer nya besked nästa vecka, säger Lena.

Det här är underbara besked för många – men här på Svensk Damtidning gick våra tankar direkt till drottning Silvia. Hon har såklart sett fram emot ett julfirande med alla barnbarn på plats, den typen av firande som blev snuvad på förra julen. Nu verkar hon kunna andas ut! Hon har fått välsignelse från Karin Tegmark Wisell, som själv är läkare, att samla familjen.

Drottning Silvia har själv varit sjuk

Det var kort efter Nobelfirandet i Statshuset som beskedet kom från hovet. Drottning Silvia hade blivit sjuk och kunde inte följa med kungen på deras planerade resa till Dubai.

– Drottningen är förkyld och har inte rest dit, sa Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning när Svensk Dam hörde sig för.