Beskedet till Estelle – han får ansvaret för hennes framtid

prinsessan estelle

Prinsessan Estelle går som bekant på den exklusiva skolan Campus Manilla.Nu har en ny person fått ansvar för hennes skolgång.

Prinsessan Estelle är ettagluttare på Campus Manilla. Det var kronprinsessan Victoria och prins Daniel som själva valde ut skolan åt sin dotter – och allt tyder på att Estelle är nöjd med valet.

Prinsessan Estelle går på Campus Manilla

Prinsessan Estelle och hennes skola Campus Manilla.

Prinsessan Estelle och hennes skola Campus Manilla.

Men på sista tiden har ett moln av ovisshet hängt över skolan. I oktober kunde Svensk Dam avslöja att Carina Hagström-Bergh skulle lämna sin post som rektor för Campus Manilla.

– Jag har blivit erbjuden ett vd-jobb tillika delägare inom Kunskapsbolaget som jag kommer tillträda i juni.

Carina var en uppskattad rektor på skolan och har fått mycket beröm för hur hon fått skolan på rätt köl efter en period av turbulens. När hon tillträdde hade skolan fått bakläxa från Skolinspektionen, som agerade efter att flera anmälningar kommit in. En anmälare skrev exempelvis att “mobbing och kränkningar är vardag” om skolan.

Han blir ny rektor på Campus Manilla

Nu har Carinas ersättare utnämns. Campus Manilla har själva skickat ut ett pressmeddelande via sin hemsida. Den nye rektorn heter Robert Mellander och tillträder sin tjänst 20 april.

– Campus Manilla ska vara en av Sveriges absolut bästa skolor och vi ska löpande fortsätta att utmana och utveckla oss för att säkra den positionen, säger Robert i pressmeddelandet.

Robert är en erfaren och etablerad profil inom skolvärlden. Senast var han rektor på Kungsholmens gymnasium i Stockholm – tidigare har han arbetat som rektor på Östra Reals gymnasium och även inom Kunskapsskolan. Hans grundutbildning är som civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.

Nu blir det alltså Robert som får huvudansvaret för vår framtida drottnings utbildning och skolgång. Ett tungt ansvar – men Campus Manillas styrelse känner uppenbarligen att han är rätt man för jobbet.

 

LÄS MER: Därför saknades Estelle och Oscar – hemliga beslutet bakom