Beskedet till Estelle – måste pausa intresset

Estelle har sommarlov – och detsamma gäller för prinsessans ponny Victor!

Prinsessan Estelle har vuxit upp till att bli en hästtjej av rang, och har bjudit på flera fina ögonblick tillsammans med ponnyn Victor. Nu är det sommar och precis som sin matte har Victor fått sommarlov, han har nämligen blivit släppt på bete tillsammans med prinsessan Leonores ponny Heidi af Gotland, meddelar hovet.

Till vardags står de båda prinsessornas ponnyer på Hovstallet, och det är personalen där som har hand om den dagliga skötseln och träningen av de små fyrfota krabaterna. De står ju ut lite från de vanliga arbetskamraterna i stallet, som i övrigt består av de maffiga mörkbruna kortegehästarna av halvblodstyp.

Estelle och Victor lussade på Hovstallet förra året!

Estelle och Victor lussade på Hovstallet förra året!

Ponnyerna gör sällskap ute på grönbete

Men nu är det alltså dags för lite välförtjänt semester för de båda ponnyerna, och tur är väl att de har varandra som sällskap. Det är nog inte alls dumt för den lite yngre och oerfarne Heidi att få ta rygg på en trygg och erfaren läromästare som Victor när de bor ute tillsammans dygnet runt i en stor hage. Gräs är det nog ingen brist på, och risken finns att det får bli lite extra träning för de båda när de kommer in från betet efter sommaren. Victor är en welshponny och Heidi ett gotlandsruss, och framför allt den sistnämnda rasen är känd för att ha lätt att lägga på sig lite om midjan när gräsets lockelse blir lite för stark.

Prinsessan Leonore när hon träffade sin ponny Heidi af Gotland för första gången.

Prinsessan Leonore när hon träffade sin ponny Heidi af Gotland för första gången.

Estelle kan ju ändå åka ut och hälsa på sin Victor under tiden han går på bete, och kanske till och med ta en härlig ridtur ute i det gröna. För Leonore blir det lite svårare i och med att hon bor i USA, men vi är säkra på att Heidi tas så bra om hand som det bara är möjligt och att de två kan ha en trevlig stund tillsammans nästa gång lillprinsessan kommer på besök.

Foto: TT