Beskedet till Leonore – från andra sidan atlanten

Beskedet till Leonore – från andra sidan atlanten
Det är alltid nervöst att introducera en hund som ny familjemedlem – det här kan Leonore förvänta sig av sin nya fyrbenta kompis.
Annons

Att prinsessan Madeleine är en riktig djurvän har vi vetat sedan länge, och det verkar även ha gått i arv till dottern Leonore. Hon fick i samband med sitt dop ett litet gotlandsrussföl som står på Hovstallet hemma i Stockholm, och Leonore tar varje chans hon får att gosa med sin lilla häst när hon är hemma i Sverige på besök.

Annons
Annons

I våras fick familjen tillökning med hunden Teddy hemma i Florida. Under påskhelgen skymtade Madeleine, Chris och barnen förbi i kungafamiljens videohälsning. Vi kunde då se att familjen har bott in sig i sitt nya hus i Miami och att de även har skaffat en hund!

Annons
Från videon där Teddy visades upp! Här är han bara valp och kommer nog bli en ganska stor kille.
Från videon där Teddy visades upp! Här är han bara valp och kommer nog bli en ganska stor kille.

Visade upp hunden Teddy

– Hunden heter Teddy och är en valp, berättade hovets informationschef Margareta Thogren för Svensk Damtidning.

Vilken ras Teddy tillhör är ännu oklart, men enligt Svenska Kennelklubben kan det röra sig om en pudelblandning, troligtvis med labrador eller cocker spaniel. Det har blivit vanligt att blanda in just pudel med andra raser för att få till den ultimata teddybjörnsutseendet hon familjehundar. Eftersom det handlar om korsningsavel finns det viss kritik riktat mot Madeleine och hennes familj för valet.

– Våra uppfödare reagerar på att det är så enkelt att bedriva blandrasavel och att man sedan tar dubbelt så mycket betalt. Men man har marknadsfört de här raserna som allergifria, och helt plötsligt är de en exklusivitet, säger Hans Rosenberg, ordförande för svenska kennelklubben till Svensk Damtidning.

Leonore har fått en hund som hon kan leka med i familjen!
Leonore har fått en hund som hon kan leka med i familjen!

Kanske blir en allergivänlig hund

Faktum är att det inte går att säga med säkerhet att någon hund är allergifri, även om det finns raser som allergiker tål bättre än andra. En sån rs är pudeln, men i och med korsningen är det inte säkert att just den egenskapen förs vidare till valpen. Så länge Leonore eller någon annan i familjen inte får några allergiska besvär borde det vara lugnt!

Tills vidare får hon njuta av sin nya fyrbenta kompis, att ha djur hjälper ofta till att göra barnen till självständiga och ansvarstagande ungdomar. Med en så härlig personlighet som Teddy verkar ha kommer de nog ha många roliga stunder tillsammans!

Foto: TT/Instagram

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Beskedet till Leonore – från andra sidan atlanten”

 1. Marie Nordin skriver: 30 juni, 2020

  Vilket tjafsande om dessa hundar som Victoria och Madeleine har skaffat ! SKK verkar ju desperata ! De har väl inte med det att göra ! Bättre de kniper käft ! Familjerna skaffar precis vilken ras de vill ! Hoppas Kungen också skaffar en blandras nästa gång ! Jag kommer absolut att göra det !


 2. Christina skriver: 30 juni, 2020

  Marie Nordin, du har 100% rätt . Hur länge skall de malas på om de här hundarna .
  Var och en skaffar den hunden de vill ha och som de kommer att älska .


 3. ananas skriver: 1 juli, 2020

  Marie och Christina
  Helt enig med er.
  Har själv en hund som nu klassas som blandras men säkert om några år godkänns som en egen ras. Det är massor nya raser som avlas fram och som har ”stamtavlor”. Få av dagens raser är ursprungsraser utan de har avlats fram genom att blanda raser.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar