Beskedet till Leonore – från andra sidan atlanten

Det är alltid nervöst att introducera en hund som ny familjemedlem – det här kan Leonore förvänta sig av sin nya fyrbenta kompis.

Att prinsessan Madeleine är en riktig djurvän har vi vetat sedan länge, och det verkar även ha gått i arv till dottern Leonore. Hon fick i samband med sitt dop ett litet gotlandsrussföl som står på Hovstallet hemma i Stockholm, och Leonore tar varje chans hon får att gosa med sin lilla häst när hon är hemma i Sverige på besök.

I våras fick familjen tillökning med hunden Teddy hemma i Florida. Under påskhelgen skymtade Madeleine, Chris och barnen förbi i kungafamiljens videohälsning. Vi kunde då se att familjen har bott in sig i sitt nya hus i Miami och att de även har skaffat en hund!

Från videon där Teddy visades upp! Här är han bara valp och kommer nog bli en ganska stor kille.

Från videon där Teddy visades upp! Här är han bara valp och kommer nog bli en ganska stor kille.

Visade upp hunden Teddy

– Hunden heter Teddy och är en valp, berättade hovets informationschef Margareta Thogren för Svensk Damtidning.

Vilken ras Teddy tillhör är ännu oklart, men enligt Svenska Kennelklubben kan det röra sig om en pudelblandning, troligtvis med labrador eller cocker spaniel. Det har blivit vanligt att blanda in just pudel med andra raser för att få till den ultimata teddybjörnsutseendet hon familjehundar. Eftersom det handlar om korsningsavel finns det viss kritik riktat mot Madeleine och hennes familj för valet.

– Våra uppfödare reagerar på att det är så enkelt att bedriva blandrasavel och att man sedan tar dubbelt så mycket betalt. Men man har marknadsfört de här raserna som allergifria, och helt plötsligt är de en exklusivitet, säger Hans Rosenberg, ordförande för svenska kennelklubben till Svensk Damtidning.

Leonore har fått en hund som hon kan leka med i familjen!

Leonore har fått en hund som hon kan leka med i familjen!

Kanske blir en allergivänlig hund

Faktum är att det inte går att säga med säkerhet att någon hund är allergifri, även om det finns raser som allergiker tål bättre än andra. En sån rs är pudeln, men i och med korsningen är det inte säkert att just den egenskapen förs vidare till valpen. Så länge Leonore eller någon annan i familjen inte får några allergiska besvär borde det vara lugnt!

Tills vidare får hon njuta av sin nya fyrbenta kompis, att ha djur hjälper ofta till att göra barnen till självständiga och ansvarstagande ungdomar. Med en så härlig personlighet som Teddy verkar ha kommer de nog ha många roliga stunder tillsammans!

Foto: TT/Instagram