Victoria och Daniel smittade av covid-19: Hovets kommentar om Estelles och Oscars situation

estelle oscar rio kronprinsessan victoria

TT/Kungl. Hovstaterna
Det nya tragiska beskedet från Haga får konsekvenser för Estelle och Oscar.
Johan T Lindwall: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har covid
Slå på ljud

Under torsdagen hände till slut det som inte fick hända, beskedet kom att kronprinsessan Victoria och prins Daniel drabbats av covid-19. Det gjorde såklart att de fick ställa in sitt planerade deltagande i den minnesgudstjänst som hölls i Drottningholms slottskapell senare samma dag och även kronprinsessan namnsdagsfirande, som redan var ordentligt nedbantat, ställdes in.

Nu blir det alltså karantän för hela familjen, och hovet bekräftar att Oscar och Estelle kommer hållas hemma från skolan tills faran är över till hundra procent.

– Prinsessan Estelle och prins Oscar stannar nu hemma från skolan respektive förskolan. Hela familjen har satt sig i karantän på Haga, säger hovets presschef Margaretha Thorgren.

kung carl gustaf kungen silvia

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tänder ljus under gudstjänsten från Drottningholms slottskyrka.

Jonas Borg /Kungl.Hovstaterna

Efter Victoria och Daniels coronabesked

Det blev en hel del omsvängningar under dagen. Höggravida Sofia fick kliva in och ta plats bredvid Carl Philip, som i sin tur fick läsa en bön med sin faster prinsessan Christina. Hela tillställningen var väldigt känslosam och full av andakt inför de som mist sina liv i coronapandemin.

Prinsessan Christina läste en bön som var full med tröstande budskap.

– Vi ber för alla som av olika skäl inte hann ta avsked från sina kära och nära. Ikväll kommer vi till dig med vår oro och ängslan. Hela det brustna i oss alla. Hjälp oss att orka gå vidare, och tack för att ingen enda är glömd av dig, läser prinsessan Christina i kapellet.

LÄS MER: Silvias sorg – efter coronachocken på Haga

LÄS MER: Hovets panikåtgärd – ställer in allt

LÄS MER: Höggravida prinsessan Sofia tvingas ager – efter hemska beskedet