Beslutet för Ewa Westling – vägrar ställa upp!

ewa westling
Ewa Westling har, som prins Daniels mamma, blivit en offentlig person. Men på en fråga blir det ett blankt nej.
Annons

Ewa Westling och hennes make Olle har, lite mot sin vilja, blivit rikskändisar. Trots detta lever de ett vanligt hederligt Svensson-liv. De bor som bekant i Ockelbo, ungefär tre mil norr om Sandviken, i ett falurött villaområde. Båda är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun – hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle.

Annons

Beslutet för Ewa Westling – vägrar ställa upp!

ewa westling

Men nu är alltså paret Westling offentliga personer, i någon mån. De åtnjuter dock inte samma privilegier som sin son Daniel. De kan till exempel inte räkna med skydd från Säpo.

Annons

Där säger Säkerhetspolisen nej.

– Formellt ingår de inte i vårt ansvar för personskydd då de inte ingår i den centrala statsledningen, har Patrik Peter, pressekreterare vid Säpo, sagt till TT.

Inför bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel pratades det en del om vilka som skulle skydda Ewa och Olle Westling. Säpo ville inte bjuda på några detaljer.

– Vi har ett väldigt nära samarbete med lokala polismyndigheter som kan vidta liknande åtgärder när det gäller andra personer som är i behov av det, sa Patrik Peter.

 

Annons

“Olle Westling log stolt”

I Johan T Lindwalls bok “Victoria – prinsessa och mamma” beskriver vår chefredaktör ett ögonblick som ägde rum under Estelles dop. Ögonblicket sammanfattar paret Westlings stora resa ganska så bra.

“Det blev helt tyst inne i kyrkan när de stora dörrarna öppnades. In kom Ewa och Olle Westling. Jag hade fått en fantastisk plats och satt precis vid gången. När Daniels föräldrar nu klev in i kyrkan skrevs historia, för strax bakom dem kom statsminister Fredrik Reinfeldt. På en enda morgon hade rangordningen ändrats: Nu var Ewa och Olle Westling farföräldrar till Sveriges framtida drottning och de stod genast i högre rang än självaste statsministern”, skriver Johan. 

“Olle Westling log stolt mot mig när han passerade min plats. För första gången på länge såg han ut att trivas i de finare salongerna.”

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Beslutet för Ewa Westling – vägrar ställa upp!”

 1. Gneta skriver: 12 september, 2020

  Är det inte så vid den här sortens begivenheter som dop, att ju senare du stiger in i kyrkan ju högre rang – därav att kungaparet är de som kommer sist innan själva kronprinsessfamiljen med dagens huvudperson


 2. Helena skriver: 12 september, 2020

  Gammal historia, igen! Om man tänker, att folk skulle lämna dem i fred, varföe Svensk Damtidning gör det inte?


  1. Ulla Lundell skriver: 14 september, 2020

   Har nog inte hängt med i alla svängarna om herr och fru Westling, men har de någonsin sökt sig till offentlighetens ljus eller gett några intervjuer?

   Ulla


 3. ancibergfeldt skriver: 14 september, 2020

  Ulla Herr och Fru Westling
  har aldrig ställt upp på någon
  Interjuv. Dom är lite tråkiga tycker jag . . .


 4. Maisie skriver: 18 september, 2020

  Intervju!!! Hur tråkiga du än tycker…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar