Beslutet – Victoria går emot alla andra kungligheter i Europa

kronprinsessan victoria
Kronprinsessan har en plan för hur hon ska hantera coronakrisen. En plan som är unik för kungligheterna i Europa.
Annons

När både det danska och norska hovet ställde in alla sina engagemang och besök valde det svenska kungahuset en annan väg. De utfärdade nya direktiv som innebar en större försiktighet – men kronans representanter har ändå fortsatt jobba.

Annons

Kronprinsessan Victoria är faktiskt en av väldigt få europeiska kungligheter som fortfarande utför sina kungliga plikter.

Annons

Coronaviruset: Kronprinsessan Victoria går emot alla andra

Victoria och prins Daniel var och besökte Roy Fares.
Victoria och prins Daniel var och besökte Roy Fares.

På onsdagen var de till exempel på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för att träffa en grupp KTH-forskare som utvecklar ett nytt coronatest. Därefter bar det vidare till Region Stockholm och den Regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) som tillsammans med Smittskydd Stockholm leder insatsen med att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19. De rundade av dagen med ett besök hos kändisbagaren Roy Fares.

Faktum är att detta gör Victoria till något av en anomali. De flesta kungligheterna i Europa har valt att stanna hemma, låsa om sig och rida ut coronastormen i isolering.

Annons

Till exempel meddelade det norska hovet att kung Harald och drottning Sonja kommer att isolera sig i Oslo fram till mitten av april. Nu tillhör visserligen Harald och Sonja riskgruppen på grund av sina relativt höga åldrar – men det är ändå ett tecken på att den norska monarkin resonerar annorlunda.

Så gör alla andra

I Storbritannien råder samma läge. Deras tronarvinge, prins William, har stängt in sig tillsammans med hustrun Kate på Anmer Hall i Norfolk.

I Holland har kung Willem-Alexander och hans familj på valt att sätta sig själva i karantän i två veckor. Österrikiska Lech, där familjen nyligen var på skidsemester, har nämligen drabbats av en utbredd spridning av coronaviruset.

I Danmark har prins Joachim och hans Marie också valt självisolering, efter att de kommit hem från sin vistelse i Paris. Deras son Henrik drabbades nyligen av andningsbesvär, men testade negativt för coronaviruset.

Annons

I Spanien har kung Felipe precis som resten av landet belagts med utegångsförbud. Alla kungliga angelägenheter sköter han via videoteknik.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Beslutet – Victoria går emot alla andra kungligheter i Europa”

 1. charlotte skriver: 28 mars, 2020

  Obetänksamt av Victoria. Hon tror inte att hon kan bli sjuk. Plikttrogenheten kan gå för långt. Kungaparet har dock isolerat sig på Stenhammar. Bra!


 2. papaveran skriver: 28 mars, 2020

  Bästa nyttan gör ni om ni stannar hemma..🥀


 3. Midnattsol skriver: 28 mars, 2020

  Jag ser inget beundransvärt i detta; bara nonchalans.. Kronprinsessan flänger runt och gör studiebesök med Daniel i släptåg som om inget har hänt (Daniel som dessutom tillhör riskgruppen).. Har de ingen respekt? Det tar jättemycket resurser inför studiebesök och tar en massa onödig tid från dem de besöker? Och till vilken nytta för Sverige? Hade de velat vara en förebild för folket hade de visat på gott omdöme och stannat hemma.. Detta är dock typiskt kronprinsessan; hon gör alltid tvärtemot och precis som hon själv vill..


 4. AstridA skriver: 28 mars, 2020

  Oooooo, vilken hjälte! Till råga på allt är hon gift med en i riskgruppen.


 5. Elise skriver: 28 mars, 2020

  Tror Victoria att coronaviruset är något att leka med? Väldigt konstig val tycker jag …


 6. Dorte skriver: 28 mars, 2020

  Undskyld, men det er simpelthen så tåbeligt. STANNA HEMMA. Prins Daniel er også i risiko-gruppe.


 7. ananas skriver: 28 mars, 2020

  Oförsvarligt beteende att flänga runt och eventuellt själv bli sjuk eller föra smittan vidare. Och dessutom med tanke på Daniel …


 8. Olivia skriver: 28 mars, 2020

  Willem-Alexander och Maximá jobbar igen


 9. Ulla Lundell skriver: 28 mars, 2020

  Vi har ju alla sett att kronprinsessan är plikttrogen och arbetar på, men det skulle manas till försiktighet i alla fall, för prins Daniel är ju i en riskgrupp.

  Ulla


 10. Monarkist skriver: 28 mars, 2020

  Nej det gör inte Victoria. Det gör Victoria och Daniel, tillsammans! Ni skriver ju inte ens sanningen.


 11. Ulla Lundell skriver: 28 mars, 2020

  Vår kronprinsessa får tänka om när det gäller arbetet jobba hemifrån

  Ulla


 12. Hellu skriver: 29 mars, 2020

  Hon tänker bara på sig själv och gör pr för sig själv.


 13. Bea skriver: 29 mars, 2020

  När Victoria och Daniel har fått tillräckligt med privat information från sina besök på alla olika företag om den rådande virussituationen så är det kanske bra att även sedan få en info och lyssna på pappa kungens olika råd i ämnet.
  Hålla sig i hemmet – jobba med video.
  Man kan ju även välja på att utmana ödet – det är ju en smaksak och upp till var och en självklart. Man måste ju inte göra som alla andra.


  1. Ingrid skriver: 30 mars, 2020

   Det måste man inte, men i detta fall kan man smitta andra!


 14. PernillaA skriver: 30 mars, 2020

  När man talar med släkt och vänner som bor i Sverige har jag intrycket att viruset inte hanteras med samma allvar som på kontinenten; folk handlar, shoppar går på kalas osv.
  Här på sajten läser jag däremot bara kloka kommentarer.
  Att vädja till sunt förnuft känns för mig fel; de strikta reglerna som råder i Tyskland upplever jag som konstruktiva men framtiden får visa vad som var rätt ; reglerna i Tyskland gäller i varje fall ända fram till 19.4 och då återstår det att se hur utvecklingen har blivit; önskar er alla att ni förblir friska och glada


 15. Obs skriver: 30 mars, 2020

  Vad ska en orolig själ ta sig för om barnen är i förskola/skola när Sverige är portade i andra länder. Då är det bara att ut i ett öppet Sthlm och visa övriga världen att här är vi inte rädda. Hemskt!


 16. josefin skriver: 30 mars, 2020

  KPs beteende tyder pa att hon är utled pà att vara hemma när barnen är i skolan, hon vet att hon inte kan vara en roll-modell (eftersom hennes roll är icke-betydelsefull) hon behöver PR, men tyvärr tyder beteendet ocksà pa obetänksamhet o ren dumhet.


 17. Katarina skriver: 31 mars, 2020

  Pinsamt beteende att fara omkring som hon gör. Hon menar nog väl och är säkert i stort behov av att visa att hon och kungahuset behövs i dessa svåra tider.
  Men det blir fel på fler än ett sätt.
  Hon tar upp tid och resurser för dem hon besöker, dvs stör arbetet mer än vad hennes besök tillför. Hon hjälper till att sprida smitta genom att träffa många människor och hon utsätter Daniel för smittrisk. Han tillhör ju riskgruppen.
  Jag blir mer irriterad än imponerad av Victorias sätt att “hantera krisen”. Tänker att hon borde förstå bättre.
  Som offentlig person borde hon föregå med gott exempel och stanna hemma.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar