Beslutet – Victoria går emot mamma Silvia!

Drottning Silvia har skickat ut ett förbud.Men kronprinsessan Victoria väljer sin egen väg.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia är två kungligheter med samma grundinställning till uppdraget: det ska skötas med både värdighet och värme.

Men på en punkt tycker mor och dotter helt olika. Och det finns bildbevis för detta.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia tycker olika

2017 fick Expressen tag på ett dokument skickat från kungahuset till en arrangör av ett evenemang där drottningen skulle närvara. Dokumentet var en serie instruktioner, och bland dessa fanns det en specifik punkt som stack ut: Silvia hade infört ett selfieförbud.

“Kungafamiljen har ständigt kameror riktade mot sig. Fotografering är tillåtet, men det bör ske från behörigt avstånd, inte tätt inpå. Självporträtt tillsammans med kungliga personer med mobilkamera, så kallade selfies, och dylikt undanbedes”, stod det i dokumentet enligt Expressen. 

Kan man ta en selfie med kungligheter?

Här har Silvia medhåll från flera andra med en lite mer konservativ inställning till det här med fotografering på offentliga platser. Däribland Svensk Dams krönikör Herman Lindqvist.

“Fråga inte om du får ta en selfie – det är mycket olämpligt, påträngande och privat”, skrev Herman i sin sammanställning över vilka etikettsregler som gäller när du träffar kungligheter.

Victoria är dock av en annan skola än sin mamma. Hon ställer gärna upp på selfies – och nu kommer vi till det där bildbeviset som nämndes tidigare.

Victoria blir bara glad när någon ber om en selfie!

Victoria blir bara glad när någon ber om en selfie!

Den här bilden är från kronprinsessparets resa till Norrbotten tidigare i år. Då var de bland annat på innovationsföretaget Isolamin i Överkalix, där en av företagets anställda blev så till sig av att träffa Victoria att hon bad om en selfie. Victoria sa ja – utan att tveka!

Det var dessutom inte dagens enda selfie för kronprinsessans del.

Ännu en selfie för Victoria!

Ännu en selfie för Victoria!

Och detta hände under Generation Pep-dagen i Hagaparken förra året.

Så där ni ser ni. Mor och dotter har lite olika filosofier i just den här frågan. Vilken föredrar ni?