Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beslutet: Victoria och Daniel har lämnat Haga slott

25 maj, 2023, 08:20 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har plötsligt lämnat Haga slott.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har täta kopplingar till det svenska näringslivet. Men den kopplingen inbegriper inte bara middagar med vd:ar och affärstoppar.

Nu har paret rest till Göteborg för att träffa och prata med folket vid banden, som man brukar säga.

SE FILMEN: Kungafamiljen anländer till Polarprisgalan – och de strålar!Brand logo
SE FILMEN: Kungafamiljen anländer till Polarprisgalan – och de strålar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fattar gemensamt beslut

Först blir det ett besök på Volvo lastvagnar, följt av en titt på Volvo Tuvefabriken. Senare samma dag bär det av till Volvo Torslanda, företagets största fabrik på svensk mark. Med sig har Victoria och Daniel representanter för Coreper I, som är förberedande organ för EU:s ministerråd.

Daniel har varit en flitig besökare hos Volvokoncernen i flera år. Han var bland annat med och höll öppningstalet när Volvo Groups nya innovationscenter CampX invigdes i Göteborg våren 2019.

Annons

Och kärlekshistorien mellan Volvo och Daniel går faktiskt ännu djupare än så. Vid bröllopet mellan Victoria och Daniel i juni 2010 var Volvo officiell billeverantör. 85 vita Volvobilar transporterade bröllopsgästerna under festligheterna. Samma sak gällde för prinsessan Estelles dop några år senare. Då bistod Volvo med 50 vitlackerade S80- och XC60-modeller utrustade med ett speciellt framtaget emblem.

Men Volvo i all ära – bilproduktion kommer inte att uppta all tid för Victoria och Daniel under besöket i Göteborg.

Det finns ytterligare tre punkter på agendan:

Ett besök på Gunnebo slott och trädgårdar.

Ett på Göteborgs konstmuseum.

Närvaro vid Västsvenska handelskammardagen.

"Understryka kontinuiteten"

På Göteborgs konstmuseum pågår just nu en utställning med titeln "Den underbara färgen – Göteborgskolorismen i nytt ljus".

"Utställningen presenterar ett större urval göteborgskolorister än den kärntrupp som tidigare fått mest uppmärksamhet. De mest kända namnen samsas med en rad andra tidigare förbisedda men inspirerande konstnärskap, inte minst de kvinnliga pionjärerna. Dessutom visas såväl föregångare som efterföljare för att understryka kontinuiteten i det koloristiska måleriet på västkusten. Utställningen innehåller även verk av danska och norska kolorister, vilka utgjort förebilder för och paralleller till göteborgskoloristerna. Därmed sätts riktningen in i ett skandinaviskt sammanhang", kan man läsa på Göteborgs stads hemsida.

Annons