Besultet för Victoria och Daniel – när svenska folket själva får välja

Robin Utrecht/REX

Victoria och Daniel hamnar på topplistan!

Slå på ljud

Fotbolls-Em är i full gång och det är många svenskar som flyr den starka solen och sommarvärmen för att följa matcherna i Sveriges och andras gruppspel.

Därför har sponsorn Carlsberg tagit fram en undersökning i samarbete med Sifo och frågat, vilken duo skulle du helst kolla på fotbolls-EM med?

Högst upp hamnar humorduon från SVT:s Bäst i test, David Sundin och Babben Larsson, men vi har även en kunglig koppling på pallen!

”Prinsessan Victoria och Prins Daniel är också ett populärt val att ha som sällskap under fotbollsmatch. Den kungliga duon delar listans andraplats med programledarparet Kristian Luuk och Fredrik Lindström.” skriver Carlsberg i ett pressmeddelande.

Topp 5 på listan i undersökningen:

  1. Babben Larsson & David Sundin (12%)
  2. Kronprinsessan Victoria & Prins Daniel (8%)Kristian Luuk & Fredrik Lindström (8%)
  3. Ingvar Oldsberg & Björn Hellberg (7%)
  4. Jennie Strömstedt & Steffo Törnqvist (5%)
  5. Filip & Fredrik (4%)Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren (4%)

Populära bland lite äldre åldersgrupp

Männen föredrar helst en fotbollskväll med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg (11%) medan 15 procent av kvinnorna väljer Babben Larsson och David Sundin. De senare är framför allt favoriter hos de yngre generationerna, medan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är favorit hos svenska män och kvinnor över 50 år.

Supportrarna är lagets tolfte spelare och deras stöd betyder jättemycket även när det inte går att vara på plats på arenan i samma utsträckning som förut. Med En del av laget vill vi att alla ska kunna känna att de är en del i sommarens fotbollsmästerskap, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig på Carlsberg Sverige.