Beteendet mot kungen inför alla – väcker frågor

Beteendet mot kungen inför alla – väcker frågor

Kungens födelsedag firades i hela landet, men några viktiga personer uteblev.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 17?
Slå på ljud

Kung Carl XVI Gustaf fyllde 75 år i fredags och trots situationen med coronapandemin hyllades han stort i hela landet.

Dagen började med gratulationer på slottet där kungen tog emot födelsedagspresenter, bland annat en gåva i form av gipsporträtt av kungen som ska hängas i Sveriges riksdag.

Sedan var det Försvarsmakten som ville gratulera, och det gjorde de med en biffig bukett, innan firandet fortsatte med en mindre mottagning på slottet.

Kungen såg märkbart rörd ut där han stod, klädd i sin vanliga födelsedagslook – den gråblå uniformen som han burit ända sedan han var i 20-årsåldern. Kanske tänkte han tillbaka på det som varit och på det som väntar, precis som många andra gör när de fyller år.

Kungens gratulationer från barnen uteblev

Även i sociala medier regnade hyllningarna och gratulationerna, men det var några som märkbart uteblev. Varken prinsessan Madeleine, prins Carl Philip eller kronprinsessan Victoria gratulerade honom på sin födelsedag i sociala medier, något som blivit allt vanligare på senare år.

Bland annat har vi kunnat läsa flera hjärtliga meddelanden på prinsessan Märtha Louises konto när personer i hennes närhet har fyllt år, däribland hennes far kung Harald.

Vi får anta att kungens barn gratulerade honom i det privata istället!

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån