Betjänt knockade kung Juan Carlos!

En blåtira och ett sår på näsan blev resultatet när kung Juan Carlos och en betjänt försökte öppna samma dörr samtidigt.

Spaniens kung Juan Carlos var på att öppna en dörr i Zarzuelapalatset när den plötsligt slogs upp med stor kraft – SMACK! Och resultatet kan vi se här, en rejäl blåtira och ett sår på näsroten, maskerat med ett par små plåsterlappar.

Slapp straff

Den stackars betjänten som orsakat olyckan var förstås förtvivlad, men eftersom Spanien är en modern monarki så slapp han bli ett huvud kortare. Kungen var på väg till en mottagning med några utländska ambassadörer och efter lite omplåstring fortsatte han att fullfölja sitt uppdrag. Han inledde mottagningen med att leende peka på sitt ansikte och säga:

– Så här blir det när man krockar med en dörr.

Kungens utbrott

Alla beklagade olyckan, men bara i korta ordalag. Alla drog sig till minnes kungens utbrott i början av året när en journalist försiktigt förfrågade sig om kungens hälsa.

– Det enda ni önskar är att jag skulle vara död och ligga i en kista, röt han.

Sprang genom glasdörr

Den 73-årige kungen har gått igenom flera operationer de senaste åren. Men det värsta inträffade redan 1981 då han råkade springa rakt genom en glasdörr när han skulle dyka ner i poolen i Zarzuelapalatset. Han fick svåra skärskador både i ansiktet och på kroppen.

Av Eva Åström

Foto: All Over Pictures

Läs även:

Prinsessan Cristinas man misstänkt för förskingring››

Kung Juan Carlos ute från sjukhuset››

Drottning Sofia på resande fot – nu i USA››

Spanska kungafamiljen bjöd hem påven till slottet››