Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Beviset! Drottning Margrethe väljer Mary – Marie raderad

Beviset! Drottning Margrethe väljer Mary – Marie raderad

Prinsessan Marie syns inte till i den kungliga planeringen. Hovet har planerat en fullspäckad höst för Mary men drottningens andra svärdotter syns inte till.
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
Slå på ljud

Det är tydligt att drottningen Margrethe har en speciell relation till svärdottern Mary. Relationen hon har till prinsessan Marie ser helt annorlunda ut.

Tidigare i år gjorde Margrethe en markering när hon höll tal för det danska folket, ämnet var coronaviruset och i bakgrunden kunde man skymta ett inramat fotografi på det danska kronprinsparet. Joachim och Marie syntes inte till bland de privata porträtten som drottningen hade plockat fram. Nu kommer dessutom en ny markering från drottningen, som avslöjar att hon fortsätter att behandla svärdöttrarna olika.

 

Mary har kalendern full med uppgifter

Drottningen har lagt fullt fokus på Mary denna höst, vilket verkar vara en tydlig markering mot Marie. Någonting som framgår när man tittar i den kungliga kalendern. Mary arbetar mycket i drottningen tjänst medan Marie, återigen, hamnar i skuggan. Kronprinsessan står på flera punkter vilket gör att Mary och Fredrik får en allt mer central roll i det kungliga arbetet.

Till skillnad från Mary bor prinsessan Marie i Paris med prins Joachim. Maries relation med drottningen har förvisso beskrivits som varm och hjärtlig men hon har aldrig arbetat lika engagerat i drottningens tjänst.

Vart är Marie?

Under våren avbröt prinsfamiljen sin vistelse i Paris på grund av coronaviruset för att tillfälligt flytta hem till Danmark. I somras drabbades Joachim dessutom av en stroke och han har sedan dess krävt mycket stöd av hustrun.

Men nu är familjen tillbaka på fransk mark där Joachim ska slutföra sin utbildning. Deras flytt verkar inte ha påverkat drottningen lika mycket nu när Mary är tillbaka i Danmark efter en period i Verbier.

Många undrar om det danska prinsparet någonsin kommer att återvända till Danmark. Prinsessan har själv berättar om hur deras nya liv ser ut.

– Det är väldigt spännande. Han tycker om att utmanas mycket.

Prinsessan Marie och Joachim verkar trivas i Paris. Men de hamnar alltmer i skuggan Frederik och Mary. Någonting som nu blir ännu tydligare när drottningen har lagt sin höstplanering.

Prins Joachim och prinsessan Marie

Prins Joachim och prinsessan Mary är helt bortkopplade från det kungliga arbetet.

Foto: TT