Beviset – prins Daniel är fortfarande "en vanlig kille"!

Prins Daniel håller om kronprinsessan Victoria.

”Nu låter jag som en väldigt gullig kille!” säger prins Daniel. ”Men oj vad jag låg raklång och dammsög under sofforna!”
Kungliga smeknamn – vi har hela listan!
Slå på ljud

 

Om tre veckor, den 19 juni, har Daniel varit prins i exakt tio år. Men han hade ju en karriär redan innan han blev Sveriges egen hälsoprins. Och det började lite speciellt!

I veckan avslöjade Daniel nämligen allt om sitt första sommarjobb. På den tiden var han en lite kantig femtonåring med hockeyfrilla och fläta i nacken(!) och han blev överlycklig när han jobbet som kommunal gräsklippare.

Prins Daniel på skolfotot från nian

Daniel Westling på skolfotot från nian.

Daniel tillbringade hela sommaren med att gå runt med gräsklippare och röjsåg och frågan är om de kommunala gräsmattorna i Ockelbo någonsin har varit så fina?

Men detta var ju bara början. För visste du att prins Daniel har en bakgrund i hemtjänsten? Efter gymnasiet arbetade han som vårdbiträde på ett servicehus i Ockelbo, ett jobb som han hade i nio månader.

– Oj vad jag låg raklång och dammsög under sofforna hemma hos tanterna! sa prins Daniel när han berättade om den tiden i en intervju med Dagens Industri 2015.

Prins Daniel som ung

Daniel, på den tiden han jobbade i hemtjänsten i Ockelbo.

– Jag har alltid haft en fin relation till mina mor- och farföräldrar och jag har stor respekt för äldre. Jag tycker om människor i alla åldrar, helt enkelt. Nu låter jag visst som en väldigt gullig kille här, men det är faktiskt sant.

Prins Daniel om jobbet i hemtjänsten

– Och i den här rollen som jag har nu, har jag många gånger varit tacksam för den erfarenheten. Jag vet hur det är att vårda dementa människor. Det ska duschas, matas och ges mediciner. Det är en erfarenhet som man bär med sig hela livet.

Prins Daniel med en fotboll

Erfarenheten av att vårda dementa har hjälpt honom i rollen som prins. Och utöver jobbet i hemtjänsten så har prins Daniel också arbetat i skolan och på fritids med barn med särskilda behov.

Foto: TT.