Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildbeviset: Här umgås Silvia med julvärden – bara veckor innan allt brakar loss

23 nov, 2023, 14:00 
Louise Wibergh Lenti
Silvia, Kungen, Davis Batra, Anna Kinberg Batra

Det fina mötet mellan Silvia och David – lugnet före stormen.

Annons
Silvias lycka under De gamlas dagBrand logo
Silvias lycka under De gamlas dag

Igår kväll, den 22 november, var det äntligen dags för kungen och Silvia att få äta middag tillsammans med årets julvärd David Batra.

Det var nog en välbehövd lugn stund innan allt tar fart nu i december.

Kungaparets hembesök hos Batra

Det var under onsdagskvällen som middagen ägde rum på Tessinska palatset i Stockholm. Men, hur kommer det sig att kungaparet var där?

Anna Kinberg Batra är sedan februari i år länshövding i Stockholm vilket innebär att hon och hela familjen flyttat in till det ståtliga palatset intill Stockholms slott. En del av uppdraget innebär att hålla i så kallade länsmiddagar där viktiga personer, så som kungligheter, bjuds in.

Anna Kinberg Batra, Kung Carl Gustaf, Silvia, David Batra
Titta så fina de var! Inte den vanliga parmiddagen precis.

I egenskap av Annas man brukar David Batra synas till vid den här typen av tillställningar och gårdagen var inget undantag. På bilder inifrån palatset kan vi se Anna, Carl Gustaf, Silvia och David uppradade bredvid varandra i sina fina aftonklädslar.

Annons

Lugnet före stormen

Den här typen av lugnare middagar på hemmaplan var nog väldigt tacksamt för både kungaparet och Batra.

Kungen och Silvia har haft ett minst sagt hektiskt år där resorna avlöst varandra både runtom i Sverige och världen. Deras uppdrag innebär i vanliga fall mängder av resor men just i år har det varit extra tryck med tanke på firandet av kungens 50 år på tronen.

Och än är inte det stora firar-året slut.

Nu i december väntar det årliga Nobel-firandet och dagen innan julafton når drottningen en riktig milstolpe – hon fyller 80 år! Detta kommer såklart firas med pompa och ståt. Festligheterna börjar faktiskt redan nästa vecka då Childhood stiftelsen ska fira drottningen med en konsert.

Även Batra har ett riktigt hektiskt schema nu fram till jul med alla förberedelser inför det stora hedersuppdraget som julvärd.

Därför var det nog lite extra härligt för både Silvia och David på gårdagens middag. Där fick de möjligheten att umgås och prata i lugn och ro utan stress och press.

Foto: TT

Annons