Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden avslöjar! Bryter mot klädkoden mitt under Mette-Marits stora fest

28 okt, 2022, 17:30 
Indra Nordemar

Kvällens klädval stack ut något.

Annons
EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!Brand logo
EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!

Den traditionsenliga stortingsmiddagen instiftades i Norge redan 1906, och på torsdagkvällen var det dags igen. På kung Haralds inbjudan samlades 185 gäster på slottet i Oslo för en efterlängtad galafest.

Det bjöds på fyrrätters, tal och kunglig glans. Med andra ord – kvällen verkar ha blivit hel-lyckad! Men däremot var det en liten detalj som stack ut en aning. En av gästerna verkar nämligen ha missat kvällens klädkod.

Galafest på slottet – Mette-Marit i glänsande rött

Kronprins Haakon med kronprinsessan Mette-Marit var självfallet på plats för torsdagens galej – och de strålade ihop, som alltid!

Annons

Mette-Marit bar en ljuvlig långklänning i rött som matchade Haakons ordensband. Även de flesta andra kvinnliga gäster bar galaklänningar och männen i smoking eller frack.

Vissa valde däremot att bära norska folkdräkter – en av dem var Arbeidarpartiets Eigil Knutsen, ledamot i stortinget. Men det är inget anmärkningsvärt – att bära folkdräkt under den traditionsenliga festligheten. Däremot väckte Egils sällskap uppmärksamhet.

Klädmissen på slottet

Den okända kvinnan bar nämligen inte en elegant blåsa som de flesta andra – i stället var hon den enda iklädd byxor och topp – med bara axlar och skor med öppna tår.

Annons

Det är inget etikettbrott i sig – i och med att hon inte är av kunglig börd har hon ingen skyldighet att följa de kungliga klädkoderna – men hennes klädsel gick emot strömmen trots allt.

Foto: TT

Annons