Bilden avslöjar – den sorgliga sanningen om Meghan och Harry

Prins Harry Uniform

Prins Harrys trötta och uppgivna blick. Bredvid Meghans filmstjärneleende.
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
Slå på ljud

Detta är bilden som visar att prins Harry insåg hur tragiskt Megxit skulle sluta – redan för ett år sedan. Det var den 7 mars 2020, en kväll som med facit i hand blev hans sista i uniform någonsin. Och hans nederlag syntes då.

Prins Harry uniform Meghan Markle Megxit

En uppgiven Harry bredvid en strålande Meghan i Royal Albert Hall, den 7 mars 2020.

LÄS MER: Drottning Elizabeths dubbla sorg: Både prins Harry och prins Philip

Prins Harry bar sin galauniform, med den röda rocken, de svarta byxorna med röda revärer, den bländvita skjortan, den svarta flugan, och sist men inte minst alla sina militära utmärkelser. Hans bästa uniform och en look som alltid fått nätet att gå i spinn: ”Oh My God. Harry looks hotter and hotter!”

Men nu är det slut, efter det strama besked som drottning Elizabeth lät offentliggöra i fredags, om att prins Harry inte längre kan tillhöra The Firm. Och drottningen är inte bara prins Harrys farmor. Utan även boss över den brittiska försvarsmakten.

Prins Harry och Meghan Markle: Så slutade Megxit

Men detta handlar förstås inte bara om uniformen – prins Harry har framför allt förlorat alla sina militära hederstitlar. Han är inte längre Captain General i The Royal Marines. Inte Honorary Air Force Commandant i The Royal Air Force. Och inte Honorary Commodore-in-Chief i The Royal Naval Commands.

Prins Harry Uniform

Tack och farväl, prins Harry.

Och att det beslutet sved visar det kaxiga offentliga uttalande som Harry och Meghan lät publicera en oväntat kort stund efter drottningens kommuniké.

De militära titlar och utmärkelser som prins Harry belönades med under sin tio år långa karriär i armén får han dock behålla. Men själva uniformen är alltså ett minne blott. Nästa gång han ska närvara i något militärt sammanhang får han bära sina medaljer till mörk kostym, som här. Precis som alla ”vanliga” veteraner.

Prins Harry Meghan Markle Medaljer Kostym

Prins Harry har fått betala ett högt pris för Megxit. Från och med nu får han bära kostym till medaljerna, som alla andra veteraner i armén.

LÄS MER: Meghan och Harry har bytt namn – sanningen bakom namnbytet

LÄS MER: Mardröm för Meghan Markle – systern Samanthas skandalbok

LÄS MER: Sanningen om prins Harrys utseendeförändring

Foto: TT.