Bilden avslöjar prins Daniels knäskada

Prins Daniel med knäskydd

På de nya bilderna från Hagaparken i helgen ser det ut som prins Daniel har problem med sitt knä.

 

Men vad har hänt med prins Daniels knä? Den nya bilderna från helgen visar honom i kortbyxor. Brun och avspänd och vältränad – men med något som ser ut som en skada på höger ben.

Prins Daniel med knäskydd, kronprinsessan Victoria i träningskläder

Daniel och Victoria i Hagaparken i söndags.

Till sin hjälp har prins Daniel i alla fall tagit ett blått knäskydd – och det är ett faktum som har väckt frågor.

Företaget bakom knäskyddet skriver att det ger knäleden ”god kompression” och att det ”både värmer och lindrar smärta”. Det kan förebygga och rehabilitera, bland annat vid knäsmärta, löparknä, överbelastning och slitageskador. Det ska också förbättra koordinationen, och kan även förebygga mindre skador.

Prins Daniel drabbad av knäproblem

Så vad kan prins Daniel ha drabbats av? Så här säger Svensk Dams sportexpert Julia Navrén:

– Det är nog ingen pågående knäskada i och med att han faktiskt var ute och sprang fem kilometer i Hagaparken i söndags. Men prins Daniel är ju en gammal hockeykille, så det kan ju finnas något gammalt som ligger där och spökar.

– Ett knäskydd som det han använder på bilden hjälper till med stabilitet om man har någon känning, och det förebygger dessutom nya skador. Så det är ju ett toppenalternativ om man som Daniel kanske känner sig lite sliten, men inte vill stå över löpturen.

Bilderna togs i samband med att kronprinsessparets goda vän – och Cristina Stenbecks man – Alexander ”Fitz” Fitzgibbons gick i mål i Hagaparken i söndags efter sitt 2020 mil långa välgörenhetsrace 2020kmchallenge2020, där han paddlat, cyklat, simmat och sprungit hela vägen från London till Stockholm.

Och prins Daniel var inte mer påverkad av sitt knä än att han kunde göra kronprinsessan Victoria sällskap och springa den sista halvmilen tillsammans med sin kompis ”Fitz”.

Victoria och Daniel springer längs Sveavägen i Stockholm.

Victorias och Daniels löptur gick längs Sveavägen i Stockholm.

Prins Daniel med knäskydd

Hela gänget. Alexander Fitzgibbons har sin dotter på axlarna och längst till höger står prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prins Oscar.

Foto: Martina Skowronska, TT, Instagram.